SVE MI DIRAJ – OČEVINU NE: Zbog ovog teksta Dodik je jučer doslovno pomahnitao! (VIDEO)

0

Predsjednik RS-a, Milorad Dodik, jučer je u Prnjavoru žestoko napao novinare CIN-a (Centar za istraživačko novinarstvo) samo zato jer su objavili imovinski karton članova njenogove najuže porodice. Dodik nije demantirao ni jednan podatak iz teksta, (što znači da je tekst profesionalno korektan) nego je zamjerio CIN-u i njegovim navodnim američkim sponzorima i nalogodavcima što se stalno bavi njegovom imovinom a rijetko ili nikada imovinom njegovih političkih rivala.

“Uvijek ista tema pred izbore. Uvijek samo Milorad Dodik, a šta je sa Mirkom Šarovićem, Mladenom Ivanićem ili bilo kojim drugim političarem”, upitao je novinare predsjednik Republike Srpske.

“Ništa u posljednje četiri godine nisam od svoje imovine uvećao, ali to je njihov problem. Bio sam bogatiji čovjek nego što sam sada, a što se tiče američke ambasadorke, to govori samo koliko je ona ostrašćena i koliko je to pokušaj da se miješa u unutrašnje stvari”, nastavio je Dodik.

U nastavku pročitajte tekst koji je Dodika izbacio iz cipela.

Centar za istraživačko novinarstvo osvježio je podatke u imovinskim kartonima političara. U Republici Srpskoj, najzanimljiviji je svakako onaj od predsjednika Republike, pogotovo jer su se prihodi Milorada Dodika i uknjižena imovina mnogo uvećali.

Centar za istraživačko novinarstvo je ustanovio da Milorad Dodik trenutno ima uknjiženo na svoje ime nekoliko stanova, kuća, kao i veliku kvadraturu zemljišta.

Dodik osim predsjedničke plate ima i primanja od poljoprivrede od 100 hiljada maraka, supruga Snježana ubire 45 hiljada od istog posla, dok od iznajmljivanja kuće predsjednik Srpske dobija takođe 100 hiljada maraka.

Trenutno, imovina koju predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik posjeduje je:

kuću, zgradu, zemljište (24.998 m2) Gradiška, tri stana u Laktašima i Beogradu, kuću (341 m2) u Beogradu, garažu (45 m2) u Beogradu, automobil 40. 000 KM.

Milorad Dodik ima i kredit u Pavlović banci u iznosu od milion i 700 hiljada maraka čija namjena nije poznata.

Ono što nije uknjiženo na Milorada Dodika, upisano je na ime njegovo supruge.

zemljište (155.915 m2) Bakinci, Laktaši

zemljište (42.986 m2) Laktaši

zemljište (93.820m2) Laktaši

zemljište (23.160 m2) Laktaši

zemljište (29.973 m2) Gradiška

automobil 25. 000 km

Gorica, kćerka Milorada Dodika, ima stan u širem centru Banjaluke koji se prostire na 345 kvadrata. Nedavno je u javnost izašla i informacija da je Milorad Dodik na ime snahe Ivane uknjižio stan u Beogradu u vrijednosti od 830 hiljada maraka.

Zanimljivo je da zvaničnih podataka o prihodima, nekretninama Dodikovog sina Igora nema, osim da je vlasnik firme “Fruit eco”, koja se bavi voćarstvom. Osim toga otvorio je još dvije firme čija dobit se mjeri u milionima maraka.

Poznato je da je Dodikova kćerka uveliko zagrizla u biznis. Prvo je otvorila apoteku u Banjaluci u partnerstvu sa Ninom Škrbić, kćerkom Ranka Škrbića, koju su nedugo kasnije preprodale. Zatim, Gorica Dodik je sa u saradnji sa snahom Ivanom otvorila restoran “Agape” u centru Banjaluke.

Centar za istraživačko novinarstvo nije uspio doći do zvaničnog podatka kolika je plata Miloradu Dodiku posljednje četiri godine. Do 2014. godine je iznosila 3.900 maraka. Vjerovatno je nije ni prijavio iz očiglednih razloga, jer primanje od nekoliko hiljada maraka u svakom slučaju ne pokriva troškove kupovine navedenih nekretnina.

(BN Televizija)

Odgovori