Home Novosti BiH SVI SU BILI TU, A NIŠTA NE ZNAJU: Niko nije vidio ko...

SVI SU BILI TU, A NIŠTA NE ZNAJU: Niko nije vidio ko je ubio Ramba iz Srebrenice!?

Ni jedan od dvojice svjedoka Tužilaštva danas u Kantonalnom sudu u Sarajevu nije potvrdio da je vidio ko je od optuženih usmrtio Nijaza Hasanovića Ramba iz Srebrenice. S druge strane, svjedok Almedin Bučuk je rekao da je nastradali Meho Ibišević udario Ramba, te da ga je Rambo, istovremeno ubo nožem u stomak.

 

 

Na optuženičkoj klupi nalaze se Munir Sinanović Munja (1984), Armin Halilović Arko (1996) i Damir Hasanović Dado (1991), koji su optuženi za ubistvo Hasanovića, nakon što je on nožem usmrtio njihovog prijatelja Ibiševića, piše Oslobođenje.

Obojica svjedoka, Bučuk i Aldin Suljić, koji su bili konobari u kafani Cool u Ilijašu, su istakli da su optuženi kobne večeri pili od 22 do 2 sata iza ponoći, te da su dosta popili (prema procjeni konobara, oko 10-12 piva). Bučuk je rekao da su se Sinanović i Hasanović oko 2 sata iza ponoći pogurali u hodniku kod WC-a, te da ih je on rastavio. Potom je Hasanović izbačen iz objekta, a Sinanović se vratio za sto i rekao prijateljima šta se desilo.

Čim je Hasanović izašao za njim je pošla grupa u kojoj su bili optuženi i Ibišević. Muamer Karavdić – Zjalo zaustavio je grupu mladića govoreći im da se ne tuku i da se sukob može riješiti. Međutim, korpulentni Ibišević, se progurao naprijed i napao Ramba, koji mu je uzvratio nožem, a potom pao na tlo.

Ni jedan od svjedoka nije shvatio da je i Hasanović povrijeđen, jer su se svi skoncentrisali oko Ibiševića. Svjedok Suljić je, kako je rekao, shvatio da je Hasanović povrijeđen, tek kad je došla hitna pomoć da pomogne Ibiševiću.

Branioci optuženih ukazali su na to da su optuženi bili pijani, te da nije bilo smišljenog dogovora da se Rambo ubije.

Nastavak suđenja je zakazan za 5. mart saslušanjem svjedoka Adnana Matoruge i Muhameda Ramića.

 

 

(Fokus.ba/ZASREBRENICU.ba)

Previous articleIspovijest dječaka sa snimka koji je obišao svijet: Mi djeca nismo znali ko je čovjek koji nam dijeli slatkiše
Next articleIspovijest bivšeg oficira francuskog bataljona Unprofora: Kako je UN štito srpskog agresora tokom agresije na BiH (VIDEO)
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.