Čuvajmo Srebrenicu

Svjedok protiv Nasera Orića: Ibran Mustafić prisustvovao parastosu povodom stradanja Srba u Zalazju /VIDEO/

U selu Zalazje jučer je obilježana 26. godišnjica stradanja 69 Srba koji su poginuli 1992. godine u više srebreničkih i bratunačkih sela. Godišnjica je obilježena parastosom, prisluživanjem svijeća i polaganjem cvijeća kod spomenika i kosturnice u selu Zalazje.

Parastosu je prisustvovao i Ibran Mustafić, svjedok protiv Nasera Orića na Sudu BiH.

„Prije svega, ja sam danas došao da odam počast mojim školskim drugovima, ne bi ulazio u žrtve i dešavanja ovdje što se dogodilo, ali s obzirom da znam da je ovdje jedna grupa zarobljena i odvedena u srebrenički zatvor u toku rata mimo svakog zakona, mimo svake međunarodne konvencije o ratnim zarobljenicima i pogubljena, moja lična želja je da se poklonim onima koji su na taj način ubijeni“, izjavio je Ibran Mustafić dok je stajao iza načelnika Srebrenice Mladena Grujičića koji je taj dan negirao genocid nad Bošnjacima u Srebrenici.

Ibran Mustafić je čovjek preko kojeg velikosrpska politika pokušava da umanji svoju krivicu za stradanje Bošnjaka u Podrinju. Mustafić je objavio knjigu u kojoj je iznio brojne neistine o stradanju Bošnjaka, a u svojim svjedočenjima se otvoreno stavlja na stranu velikosrpskih zločinaca.

(SAFF.ba)