Čuvajmo Srebrenicu

TAJNI DOGOVOR SDA i SNSD: Bošnjaci u istočnoj Bosni glasat će za Dodika, a Srbi u FBiH za Džaferovića

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović i njegov kandidat za člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, otputovali su u Banju Luku ne zbog predizbornog skupa kojim se toliko hvale, već da bi razmijenili poruke sa predsjednikom i premijerkom RS Mioradom Dodikom i Željkom Cvijanović.

Kako saznaje naš portal, , Izetbegović je u najvećoj tajnosti poslao svoje emisare kod čelnika manjeg bh. entiteta, da izdogovaraju izborne kombinacije za obostranu korist na predstojećim izborima 7. oktobra.

Nakon što su emisari obišli nekoliko krugova od Izetbegovića do Dodika i nazad, zajednički interes Bakira i Milorada je definiran: Bošnjaci će u istočnoj Bosni (Bratunac, Zvornik, Srebrenica…) glasati za Dodika i njegov SNSD „jer se sa njim najlakše dogovoriti“, a zauzvrat će Dodik dati instrukcije Srbima u Federaciji BiH da glasaju za Šefika Džaferovića. Ramiz Salkić dugogodišnji kadar SDA i kandidat za potpredsjednika RS odmah je počeo raditi na provedbi plana glasanja u Istočnoj Bosni.

Ovim dogovorom koji se, naravno, krije od glasača SDA, još jednom potvrđena je teza da Izetbegović i Dodik izvrsno sarađuju i jedan drugom nabacuju lopte kad god im je potrebno. Ovo nimalo ne čudi jer je Dodikova glava politički smještena u Moskvi, a Izetbegovićeva u Istanbulu, odakle i dolaze direktive za njihovu saradnju na terenu.

(Narod.ba)