Talijani napali Sinišu Mihajlovića: Bio je prijatelj s Arkanom, a branio je ‘koljača iz Srebrenice’

Ne znam ko je Anne Frank. Ne čitam novine – rekao je nedavno trener Torina Siniša Mihajlović što je izazvalo buru u talijanskoj javnosti.

Zbog te izjave napao ga je i poznati novinar Gigi Riva koji je u Repubblici ustvrdio da je Mihajlović u školu išao u bivšoj Jugoslaviji te da je morao čitati dnevnik židovske djevojčice.

U članku navodi da se u bivšoj državi puno govorilo o nacističkim zločinima tokom Drugog svjetskog rata, zločinima ustaša u Jasenovcu, Titu, bombardiranju Beograda 1941… Riva na kraju podsjeća na detalje iz Mihajlovićeve prošlosti te napominje da je bio prijatelj s Arkanom. “Navodna Mihajlovićeva iskrenost možda dolazi zbog toga što se nije htio zamjeriti navijačima bivšeg kluba (Lazija op.a.), pripadnicima Curve nord, poznatima po širenju fašizma. Istih onih koji su pružili podršku “tigru Arkanu”, čovjeku poznatom po etničkom čišćenju, ali i nekadašnjem velikom Mihajlovićevom prijatelju. On je za Ratka Mladića, “Koljača iz Srebrenice”, rekao da je patriota koji se bori za svoj narod. A tu je i sukob s Patrickom Vierom kojega je vrijeđao na rasnoj osnovi”, stoji u tekstu, prenosi zagrebački Večernji list.

Komentari su zatvoreni