TEORIJA ZAVJERE: Kada je Aleksandar Vučić napadnut u Srebrenici, 19 agenata MUP-a Srbije bilo na tajnom zadatku u Potočarima

Imena pripadnika Odjeljenja za opservacije i dokumentovanje Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Milana Dumanovića, Tomislava Radovanovića i Gorana Nešića ne nalaze se na spisku članova delegacije, niti pripadnika fizičke zaštite tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića prilikom posjete Memorijalnom centru Potočari 11. jula 2015. godine, navode iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine.

 

 

 

U odgovoru na upit Sindikata policije Sloga, Direkcija dodaje kako je kao centralna tačka za saradnju s Direkcijom policije MUP-a Srbije, a prema sporazumu iz 2011. godine zaključenom između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Srbije o policijskoj saradnji, službenim notama obavikještena o dolasku Vučića na komemoraciju žrtvama genocida u Srebrenici, o sastavu delegacije, kao i osobama koje su angažirane kao neposredna zaštita premijera Srbije.

Napad na Vučića

Bivši pripadnici Odjeljenja za opservacije i dokumentovanje MUP-a Srbije Milan Dumanović i Mladen Trbović, u izjavi za Al Jazeeru, naveli su kako je 19 pripadnika tog odjeljenja, po usmenoj naredbi nadređenih, bez legitimacija i naoružanja, upućeno na tajni zadatak u Potočare 11. jula 2015. godine.

Tada je došlo do napada na tadašnjeg premijera, a sadašnjeg predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Izvor: Al Jazeera

Komentari su zatvoreni