Tursunović: Alija Tabaković laže, Bošnjaci su pristvovali Danu opštine Srebrenica…

– U prilogu Vam dostavljamo saopštenje za javnost Salke Tursunovića – predsjednika Skupštine opštine Srebrenica.

Povodom izjave Alije Tabakovića, šefa Kluba delegata Bošnjačkog naroda u Vijeću naroda u entitetu Republika Srpska, da je proslavi Dana općine Srebrenica, ispred Bošnjaka prisustvovao samo predsjednik Skupštine opštine Srebrenica, Salko Tursunović, želimo informisati javnost da se radi o kontinuiranom plasiranju lažnih informacija, kako bi se prikrio sav javašluk i pogubna politika lokalne SDA kojom diriguje Alija Tabaković.

Izjava je kako lažna, tako i sramna, al ne čudi me jer znam koliki je patološki lažov Alija Tabaković. Navikli smo na njegove laži i obmane, jer nije tako davno bilo da zaboravimo kako je izlagao povratnike u Srebrenicu i čitavu bh javnost da za bojkot lokalnih izbora u Srebrenici, imamo podršku Sarajeva i Međunarodne zajednice, a što se u konačnici ispostavilo kao velika laž, rekao je Tursunović.

Ovim činom, pljunuo je u lice i svim ostalim bošnjačkim predstavnicima iz zakonodavne i izvršne vlasti u Srebrenici, koji su taj dan bili na proslavi Dana opštine, a među kojima su bili i funkcioneri iz SDA, navodi Tursunović i dodaje:

Proslavi su prisustvovali svi bošnjački odbornici, Ćamil Duraković, Bernis Ademović, Tifa Efendić, Dželaludina Nukić, a svoj nedolazak opravao Almir Dudić zbog bolesti djeteta. Također su prisustvovali i Načelnici odjeljenja Adem Mehmedović i Sadmir Nukić.

Dakle, najveći broj prisutnih odbornika i funkcionera bili su upravo iz SDA, što se može vidjeti i na fotografijama medija koji su bili prisutni taj dan, i ja to pozdravljam jer smatram da je opština i naša koliko i drugih, rekao je Tursunović.

Tabaković je politički diletant i najsretniji bi bio kad u opštini Srebrenica ne bi bio niko da se bori za prava bošnjaka, a da nam on sa pozicije delegata u Banja Luci dijeli moralne lekcije.

O marifetlucima i zloupotrebama Alije Tabakovića, koje nažalost najviše štete nanose malobrojnoj povratničkoj populaciji u Srebrenici, imalo bi se mnogo šta reći i pisati, ali to su teme koje će sasvim sigurno biti tema medija u nekom narednom periodu.

Komentari su zatvoreni