Tužna životna priča iz Mihatovića: Majka zauvijek otišla u Njemačku, a svoju djecu ostavila bez ičega!

Tužna životna priča najmlađih članova porodice Suljić iz Mihatovića kod Tuzle potresla je mještane ovog naselja, komšije i prijatelje. Naime, Renatu (18) i Eldina (8) njihova majka je nedavno ostavila bez ičega, nakon što je otputovala u Njemačku da živi sa svojim nevjenčanim mužem.

 

 

Iz doma u kojem su živjeli njihova majka prodala je sve stvari, pa su njena djeca bila prisiljena preseliti u izbjeglički kamp u Mihatovićima. Tako su Renata i Eldin ostali sami bez ikakvih novčanih primanja, bez struje, bez hrane… a trenutno spavaju na neuslovnoj spužvici. Sve je to prisililo osmogodišnjeg Eldina i osamnaestogodišnju Renatu, inače odlične učenike da napuste školovanje jer za to nemaju uslova.

 

Njihov otac je teško bolestan, ne živi sa njima i ne može da se brine o svojoj djeci, a majka koja je otputovala u Njemačku ima starateljstvo nad njima.

 

Kako nam je otkrila Renatina prijateljica, sa ovim slučajem je upoznat i Centar za socijalni rad u Tuzli. Ona moli sve dobre ljude da u ovim ramazanskim danima, ako su u mogućnosti pomognu ovoj djeci.

 

 

Kako pomoći?!

 

Pomoći možete putem uplate na bankovni račun:

Renata Suljić – Izbjeglički kamp Mihatovići 1A, Tuzla

NLB banka, 132-730-00000005-66

Broj računa: 106348669

Broj telefona Renate Suljić: 061/296-943

 

 

 

(Radio Glas Drine/ Radio Kameleon)

Komentari su zatvoreni