Čuvajmo Srebrenicu

U Berlinu uhapšen Zvorničanin zbog šokantnog ubistva bivše supruge Mišael E.

Njemačku je u četvrtak potreslo brutalno ubistvo žene Mišel E. (35) koju je ubio njen nevjenčani suprug – državljanin Bosne i Hercegovine Edin A (32). On je uhapšen u subotu, a berlinska policija je u ponedjeljak objavila detalje stravičnog zločina. Naime, sve je počelo u četvrtak rano kada je ubica prišao dvanaestogodišnjem sinu nesrećne žene Kristijanu dok je štao psa.

 

 

Prema navodima policije Edin A. dječaku prislonio pištolj na leđa, nakon čega ga je odveo u obližnju šupu, gdje je navodno živio kada ga je Mišel izbacila iz stana. Tamo je Kristijana zavezao za stolicu i rekao mu da ide da ubije njegovu majku. Dječak je nekoliko sati pokušavao da se odveže, a kada je konačno uspio istrčao je na ulicu i zamolio prolaznike da mu pomognu.

Zastrašujuća priča počela je u četvrtak ujutro kada je 12-godišnji Christian, sin Michelle E., krenuo da prošeta psa. Komšije su pozvale policiju, ali je nažalost bilo kasno jer su specijalci u stanu zatekli mrtvu ženu.

Policija je tragala za Edinom A. više od dva dana prije nego što je uhapšen u noći između subote i nedjelje.

Mišelini prijatelji za ovaj zločin, osim državljanina BiH, krive i policiju, jer je navodno žrtva više puta prijavljivala nasilje, a organi nisu reagovali.

Čak je jedan od prijatelja izjavio da mu je ubica otkrio da će napraviti zločin, samo dan prije nego što se tragični događaj odigrao.

“Čitav svijet će pričati o onome što će se sutra desiti”, prenosi Edinove riječi neimenovani prijatelj ubijene Njemice.

Pojedini mediji javljaju da je Edin A. trebalo da oženi žrtvu kako bi na osnovu braka dobio papire za ostanak u Njemačkoj.

Drugi, pak, pišu da je on bivši suprug ubijene žene. Kako piše “Berliner Tageszeitung” (BZ), Edin A. je bio naoružan, zbog čega je policija objavila upozorenje građanima. Inače, pored ubijene žene, u kratkom vremenskom roku, pronađen je još jedan ženski leš i to u neposrednoj blizini.

Druga žrtva je bila 19-godišnja djevojka, ali detalji tog ubistva nisu objavljeni, niti, po svemu sudeći, ima veze sa spomenutim zločinom.

Dva ubistva u kratkom periodu i na malom prostoru otvorila su pitanje bezbjednosne situacije u glavnom njemačkom gradu.


Prema našim informacijama Edin.A rođen je i živio u zvorničkom naselju Križevići. Prije odlaska u Njemačku služio je kaznu u zatvoru Foča, nakon odslužene kazne se “smirio” i otišao u Njemačku u potrazi za azilom. Tome su se obradovali svi iz porodice, ali i komšije nadajući se da će time zavrršiti buran život ovog nesretnog Zvorničanina.

Prošle godine je svima saopštio da se u Njemačkoj oženio i da samo čeka istek vremenskih rokova kako bi otišao i nastavio živjeti u novoj sredini u Berlinu. Nažalost sve se završilo tragično.

 

 

Radio Glas Drine

Loading..