Čuvajmo Srebrenicu

U prevrtanju multikultivatora smrtno stradao penzioner iz Srebrenice

U toku jučerašnjeg dana oko 15 sati dogodila se tragična nesreća u mjestu Pribidol kod Srebrenice. U ovoj nesreći smrtno je stradao 69-godišnji N.H. iz ovog mjesta. Prema informacijama iz Policijske uprave Zvornik nesreća se dogodila nakon što se multikultivator (freza) prevrnuo dok je njome upravljao nastradali.

Prema pisanju Avaza nastradali N.H. poginuo je u neposrednoj blizini svoje kuće. Upravljajući frezom na jednoj nizbrdici, Husić je prilikom prevrtanja mašine pao s nje, a ona se prevrnula na njega i usmrtila ga.

Mrtvozornik Doma zdravlja u Srebrenici dr. Avdo Hasanović za “Avaz” kaže da je freza pala na grudni koš poginulog, polomila mu dva rebra, oštetila srce i krvne sudove, usljed čega je naslijedila smrt na licu mjesta.

Nakon uviđaja i konstatiranja uzroka smrti, tijelo Huskića prevezeno je u mrtvačnicu pokopnog društva “Teslim” u Srebrenici, gdje će biti izvršene pripreme za dženazu i ukop.

Uviđaj su obavili pripadnici Policijske stanice Srebrenica i doktor mrtvovoznik koji su utvrdili da nema elemenata krivčnog dijela i da je u pitanju nesreća.

Još jedan apel svim poljoprivrednicima da obrate pažnju prilikom rukovanja poljoprivrednim mašinama jer svake godine smrtno strada velik broj poljoprivrednika.

(Zvornicki.ba/Hayat/Foto: Avaz)