Udruženje “Prosvjetitelj” Srebrenica: Pismo podrške Sabahudin ef. Sijamhodžiću

Povodom negodovanja koje je izrazio istaknuti Bošnjak Sabahudin Sijamhodžić da se koncert srbijanske pjevačice u Ključu održi 05. augusta, na dan pogibije rahmetli Izeta Nanića i pozivanje na informativni razgovor u policiju povodom toga pismom podrške uvaženom Sabahudin ef. oglasilo se naše udruženje. Pismo potpisuje predsjednik Udruženja Nerzudin Hajdarević i prenosimo ga u cijelosti:

 

 

Dragi brate Sabahuddin ef. Sijamhodžiću,

“I poslije rata je rat…” Upravo stanje u kojem se nalazi naša domovina Bosna i Hercegovina, naš narod i naša omladina potvrđuju koliko je bio u pravu rahmetli Izet Nanić. Upravo situacija koju ste Vi, a i mnogi prije Vas, doživjeli pokazuje istinitost navedenih riječi.

Stanje u kojem se nalazi naš narod, a pogotovo naša omladina odveć je alarmantno i zahtijeva mobilizaciju svih svjesnih Bošnjaka. Na sceni je specijalni rat protiv Bošnjaka, rat koji je usmjeren da odrodi Bošnjake muslimane same od sebe. I kao što jedan univerzitetski profesor nedavno reče “dobro da obični Bošnjak nije lud u potpunosti…”.

Jedan od ciljeva jeste i uništiti i raspametiti bošnjačku omladinu. Znaju neprijatelji gdje najžešće treba udariti. Velikom vojskovođi i velikanu ummeta Salahuddin Ejjubiju pripisuju izreku u kojoj je rekao da ukoliko želite uništiti neki narod bez rata, neka golotinja i razvrat postanu normalna pojava kod omladine. A šta je ono što je bilo u Ključu, ako ne razvrat i nemoral. Da nesreća bude veća, sve to se odigralo 05. augusta, a što samo potvrđuje u kakvom se stanju nalazi naša omladina.

Udruženje “Prosvjetitelj” je duboko svjesno stanja u našem narodu i opredjeljeni smo, baš kao i Vi hrabro se suprostaviti svim opasnostima koje prijete našem narodu. Poznavajući Vas, Vaš životni put, Vaša uvjerenja i borbu, dajemo Vam našu bezrezervnu podršku, ne samo u ovim momentima i situaciji koju ste doživjeli, nego u svim Vašim projektima, borbama, reagovanjima… U nama imate iskrenog prijatelja i brata.

Svima nama ostaje da radimo i da se borimo, naš cilj je jasan i njemu idemo, a prepreke ćemo, ako Bog da, prevladavati.

SAFF.ba

Komentari su zatvoreni