Čuvajmo Srebrenicu

UGLEDNI AUSTRIJSKI LIST DEMASKIRAO KOLINDU: “Poznata je po ovome, vodi antimuslimansku kampanju i huška na Bosnu i Hercegovinu”!

“Gdje god uspije, ne govori o vlastitoj zemlji, već o susjedima. Mnogi hrvatski političari imaju fiks-ideju da se trebaju miješati u stvari BiH”, piše Der Standard u uvodu članka u kojem navode i izjave predsjednice iz Jerusalem

Ugledni austrijski list Der Standard objavio je tekst u kojem navodi kako hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović za potrebe svoje predsjedničke kampanje “vodi antimuslimansku kampanju i huška na Bosnu i Hercegovinu”, prenosi Index.

“Gdje god uspije, ne govori o vlastitoj zemlji, već o susjedima. Mnogi hrvatski političari imaju fiks-ideju da se trebaju miješati u stvari BiH”, piše Der Standard u uvodu članka u kojem navode i izjave predsjednice iz Jerusalem Posta nakon kojih su krenule žestoke reakcije iz BiH. Prepucavanje je trajalo nekoliko dana, a tenzije su i dalje visoke.

‘Poznata je po tome da pokušava diskreditirati BiH’

Der Standard piše i kako je predsjednica demantirala izjave te da je Jerusalem Post obrisao jednu rečenicu iz originalne verzije članka, no navodi i kako u BiH Kolindi rijetki vjeruju jer je “poznata po tome da pokušava diskreditirati BiH i muslimani koji žive u toj zemlji”.

Pritom je list podsjetio na predsjedničine izjave iz 2016. kada je “lažno utvrdila da u BiH ima deset tisuća islamističkih terorista koji su sigurnosni rizik za cijelu regiju”, podsjeća Der Standard.

(SB)

Loading..