URNEBESNO: Pogledajte kako je Kesić ismijao Vučićevu vašingtonsku ekskurziju

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uložio je neviđen trud kako bi uvjerio srpsku javnost da je u Washingtonu potpisao historijski sporazum sa SAD-om i Kosovom, ali u tome, čini se, nije postigao prevelik uspjeh.

Brojni nezavisni analitičari ocjenili su da potpisani Vašingtonski sporazum prvenstveno odražava interes SAD-a i njenih partnera poput Izraela, a da se, zapravo, tek u manjem dijelu odnosi na rješavanje spora između Srbije i Kosova.

Osim političkih analitičara, Vašingtonskim sporazumom bave se i satiričari, poput onih iz kultne beogradske emisije “24 minute”, koju vodi Zoran Kesić. Njima je, također, zapela za oko činjenica da glavnina sporazuma nema nikakve veze sa Srbijom i Kosovom, ali su u fokusu njihovog satiričnog priloga bili bizarni detalji koje je forsirao upravo Aleksandar Vučić, hvaleći se poput djeteta da je Trump samo njemu poklonio olovku kojom je potpisao sporazum.

U nastavku pogledajte dva videopriloga pod naslovom “Sve što ste želeli da znate o Vašingtonskom sporazumu” iz emisije “24 minute” Zorana Kesića.

(SB)

Amar H

Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.

Leave a Reply

Close
Close