UZBUNA U BEOGRADU: “Ofanziva Britanaca u BiH, na meti je Republika Srpska!”

Vijest o slanju vojnih stručnjaka u BiH, srpski tabloid “Informer” plasirao je pod zapaljivim naslovom koji sugerira da se na meti Britanaca nalazi Republika Srpska.

Britanski premijer Boris Johnson saopćio je danas da će ta zemlja poslati vojne stručnjake u Bosnu i Hercegovinu, kako bi se suprotstavili ruskom uticaju i da “pojačaju misiju NATO i unaprijede stabilnost i sigurnost” u zemlji.

“Ne možemo dozvoliti da Zapadni Balkan postane još jedno igralište za ruskog predsjednika Vladimira Putina i njegovog pogubnog pohoda. Razgorijevanjem plamena secesionizma i sektaštva, Rusija nastoji preokrenuti uspjehe u posljednje tri decenije u Bosni i Hercegovini”, naveo je britanski premijer, prenosi agencija Reuters.

Kako je rekao Johnson, London iz tog razloga pojačava podršku Bosni i Hercegovini i “odaziva se pozivu prijatelja da pomognu u zaštiti mira koji s pravom zaslužuju”.

Vijest o slanju vojnih stručnjaka u BiH, srbijanski tabloid “Informer”, blizak Vučiću, plasirao je pod zapaljivim naslovom: “SRPSKA NA METI?! OFANZIVA BRITANACA U BOSNI, PUTIN IM JE TRNU U OKU! Džonson dao zeleno svetlo, evo koga London šalje, misija ima samo jedan zadatak…”

Komentari su zatvoreni