Home Novosti BiH UZBUNA U DODIKOVIM REDOVIMA: “Sve podsjeća na kijevski Majdan, postupci opozicije mogu...

UZBUNA U DODIKOVIM REDOVIMA: “Sve podsjeća na kijevski Majdan, postupci opozicije mogu da utiču na destabilizaciju Republike Srpske…

Opozicija u RS-u najavila je tužbe CIK-u BiH zbog, kako tvrde, nezapamćene izborne krađe, a dokaze su najavili dostaviti u prostorije CIK-a.

Predrag Ćeranić, dekan Fakulteta bezbjednosnih nauka i prvi Dodikov bezbjednjak, tvrdi da postupci opozicije tokom izborne noći, ali i nakon, mogu da utiču na destabilizaciju Republike Srpske i ugroze bezbjednost.

– Sve nas podsjeća na Majdan kijevski, ali i na ono što se dešavalo na Trgu Krajine 2018. godine. Јedini način da se promijeni vlast su izbori, i to demokratski, a to opoziciji u ovom trenutku ne odgovora – kazao je Ćeranić za RTRS.

On se osvrnuo i na ambijent tokom same izborne večeri u štabu PDP-a.

– Govor tijela, veselje, i sve ono što se dešavalo u PDP-u, odavalo je sliku te lažne pobjede koju su proglasili. Tokom cijele večeri bili su pokisli, ali to im nije značilo puno da idu u avanturu proglašenja pobjede. Da li su sami to smislili, ili su se umiješale neke ambasade, to najbolje znaju oni koji su krenuli na ulice da slave pobjedu, koje nigdje nije bilo ni u najavi – kazao je Ćeranić.

Poručio je da građani neće pristati da podrže one koji nisu pravi izborni pobjednici.

– Opozicioni lideri su znali da im prijeti poraz, ali su zbog instrukcija koje su došle izvana, glumili pobjedu. Oni ne žele priznati stvarnost i ne shvataju da njihovi mentori iz tih stranih ambasada ovakvim istupima žele potpuno urušiti Republiku Srpsku – kaže Ćeranić.

Podsjetimo, opozicija u RS-u najavila je tužbe CIK-u BiH zbog, kako tvrde, nezapamćene izborne krađe, a dokaze su najavili dostaviti u prostorije CIK-a.

Jučer su najavljene i mirne demonstracije u Banjoj Luci koje iz istih razloga organizira opozicija u RS-u koja je zatražila ponavljanje izbora za predsjednika RS-a.

(SB)

Previous articleVojin Mijatović poslao poruku političarima u BiH: Polako, hajvani
Next articleBakir Izetbegović prije izbora tvrdio da se u narodu probudio inat, pa doživio debakl
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.