Čuvajmo Srebrenicu

Uzbuna u Srebrenici: Policija u Domu kulture, prije prijema povodom Dana nezavisnosti, pronašla optičke nišane?!

Službenici Policijske stanice Srebrenica su obavili protivdiverzioni pregled u ovom objektu u kojem je u 12.30 sati trebalo da bude održan prijem, a kojem je trebalo da prisustvuje i potpredsjednik RS Ramiz Salkić

U Domu kulture u Srebrenici jučer je, neposredno prije održavanja prijema povodom obilježavanja 1. marta, Dana nezavisnosti BiH, pronađeno šest optičkih nišana za puške, koje je iz zgrade pokušao da iznese radnik Turističke organizacije.

Povezani članci

Po saznanjima EuroBlica, službenici Policijske stanice Srebrenica su obavili protivdiverzioni pregled u ovom objektu u kojem je u 12.30 trebalo da bude održan prijem, a kojem je trebalo da prisustvuje i potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić.

Tokom pregleda objekta jedan policajac zaustavio je službenika TO Srebrenica, koji je izlazio iz kancelarije noseći u rukama kartonsku kutiju. Na pitanje policajaca šta je unutra, rekao je da nosi tonere za štampač.
Policajac je tražio da otvori kutiju i unutra pronašao optičke nišane.
Kako saznaje „EuroBlic“, radnik TO je policajcima rekao da ga je prije protivdiverzionog pregleda pozvao drugi radnik S.J. i rekao mu da iznese kartonsku kutiju sa optičkim nišanima, a nakon pregleda vrati u kancelariju.

Policija istražuje slučaj i porijeklo optičkih nišana.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

 

Pratite ZASREBRENICU.ba na Facebooku