(VIDEO) Pogledajte snimak na kojem fudbaleri iz Austrije gađaju Gradsku džamiju u Kiseljaku

Portal Faktor je došao u posjed snimka situacije u kojoj su vandali pivskim flašama oštetili fasadu Gradske džamije u Kiseljaku.

 

 

Radi se o, saznaje Faktor, dvojici državljana Austrije i to mladim i veoma poznatim fudbalerima Dejanu Ljubičiću (20) koji igra u Bundesligi i Danielu Sudaru (21) koji je također fudbaler. Na snimku se vidi dvojac kako parkira automobil u blizini Gradske džamije, a zatim bacaju pivske flaše i bježe sa mjesta događaja.

Vandalizam za koji se sumnjiče policiji u Kiseljaku prijavljen je u četvrtak u 5.25 sati. U prijavi je navedeno da je nepoznati počinilac ili više njih bacilo nekoliko staklenih boca na fasadu Gradske džamije u Kiseljaku. Tom prilikom na fasadi su nastala manja oštećenja. Prilikom uviđaja policajci iz Kiseljaka pronašli su i izuzeli staklene pivske flaše “Heineken”

Dejan Ljubičić je fudbaler Rapida iz Beča. Ove sezone je imao značajnu minutažu u Rapidu. Upisao je 14 nastupa u tamošnjoj Bundesligi, postigao je dva pogotka. Igrao je za mlađe selekcije Austrije, za U-21 tim ima tri nastupa.

Daniel Sudar bivši je junior bečkog Rapida. Sada igra niželigaški fudbal, tačnije za Neustadt II, koji se takmiči u petom rangu austrijskog fudbala.

 

 

(Bportal.ba/Faktor)

Komentari su zatvoreni