VIDEO: Stravični iskazi egzekutora Srebreničana: “Neka su nas ubistva izuzetno zadovoljavala, bili smo sretni…”

0

Prošle su 23 godine od genocida u Srebrenici. Posmrtni ostaci više od hiljadu zvjerski likvidiranih Bošnjaka razbacani su u srebreničkim šumama, u masovnim grobnicama, a informacijama o njihovim lokacijama kako vrijeme prolazi sve je manje.

 

 

Kako su se osjećale ubice? Da li im je bilo svejedno ubijati hiljade nevinih i bespomoćnih muškaraca, žena, djece, staraca?

U videu koji objavljujemo poslušajte užasna svjedočenja egzekutora srebreničkih Bošnjaka koji se ne kaju zbog učinjenog.

“Vidiš, vidiš neki sjaj u očima koji nestaje… Isto kao neki duh… Kao da nešto izađe iz tog čovjeka kojeg si ubio….Neka su nas ubistva izuzetno zadovoljavala, bili smo sretni, nekako zadovoljni, ispunjeni. Bilo bi nam lakše” – kazao je jedan od egzekutora.

“Ukoliko bi pustili te ljude na slobodu, oni bi se naoružali i ubijali nas. Tako da smo po naređenju našeg komandanta odlučili da je najbolje rješenje likvidacija. Ali ne klanjem, nego na vojnički način, ubijanjem iz vatrenog oružja. Zatrpavanje su radili Srbi, civili iz tog sela, taj dio posla mi nismo radili, tako da smo dobili na vremenu” – nevjerojatno hladnokrvno pričaju ubice hiljada nevinih Bošnjaka.

(Index.ba)

Odgovori