(VIDEO) Vučićev Informer “vrišti” zbog istine o genocidu u Srebrenici: Freemanova “Priča o nama” je propagandno oružje Zapada protiv Srbije!

Beogradski tabloid Informer blizak predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću piše da je “toliko iščekivana serija “Priča o nama” kanala National Geographic koju vodi slavni holivudski glumac Morgan Freeman poslužila očigledno kao još jedno propagandno oružje Zapada protiv Srbije!”

 

 

Vučićev Informer piše da u epizodi koja je sinoć premijerno emitovana, Freemen je boravio u Bosni, obišao je Sarajevo i Srebrenicu.

-U emisiji je nekoliko puta iznesena trvdnja da su Srbi na tom mjestu počinili genocid, kao i da su apsolutni krivci za rat na prostorima bivše Jugoslavije!, stoji u tekstu današnjeg izdanja Informera.

– Šta se zaboga ovde desilo – iščuđavao se Freemen u razgovoru sa bosanskim novinarem Senadom Hadžifejzovićem i njegovom sinom Feđom.

“I dok su mu oni “objašnjavali” kako su Srbi u Srebrenici napravili genocid nad muslimanima, priča koja je trebalo da bude dokumentarna “filovana” je snimcima i informacijama o tome kako su Srbi odgovorni za rat na ovim prostorima.

Ni Freemenu ni nikom od novinarske ekipe nije ni na pamet palo da pokuša da čuje drugu stranu priče, kao što to novinarska pravila nalažu, a koliko su daleko išli u svojoj manipulaciji govori i činjenica da se u jednom od kadrova, koji treba da dočara početak raspada Jugoslavije 1992. godine, vide i snimci nastali u Beogradu 5. oktobra 2000. godine!

Ne znamo ko je i koliko platio ovo silovanje istine koje sada gleda cijeli svijet, ali kao što je to u istoj epizodi u jednom momentu rekao bivši američki predsjednik Bill Clinton, priča o nama je više – priča o njima. Tužna i sramotna, zaključuje Informer, koji kroz svoj tekst po hiljaditi put negira presuđeni genocid u Srebrenici.

 

(index.ba)

Komentari su zatvoreni