Vladimir Putin priznao genocid u Srebrenici!?

Vladimir Putin je zabio nož u leđa svim obožavaocima u Srbiji kada je govorio o Srebrenici i time indirektno priznao da se u Srebrenici desio genocid.

 

 

 

Naime, predsjednik Rusije je Srebrenicu uporedio sa Ukrajinom i upozorio da bi se tamo mogao desiti masakr kakav se desio u Srebrenici.

 

 

U nastavku pročitajte:

 

Govoreći o Ukrajini, Putin je rekao: “Tamo su zaista formirane jedinice milicije koje su spremne da odbiju bilo kakve vojne akcije protiv Donbasa. Mi smatramo da to odgovara interesima ljudi koji žive na toj teritoriji, zato što će se tada tamo dogoditi pokolj gori od Srebrenice”.

Putin je precizno pogodio pravo u jednu od najbolnijih tačaka skorašnje srpske istorije, masakr u Srebrenici, koju većina nacionalistički orijentisanih srpskih političara, koji su gotovo po pravilu veliki rusofili i putinofili, pokušava da minimizira, pa čak i u potpunosti poriče kao zločin koji su počinili Srbi na čelu sa haškim osuđenikom Ratkom Mladićem, prenosi ovaj portal.

Iako je sasvim sigurno upućen u činjenicu da zločin u Srebrenici kod većine Srba izaziva ljutnju, tugu ili bijes, ruski predsjednik je taj događaj upotrijebio kao analogiju

Dragan Šormaz, svojevremeno funkcioner i poslanik DSS-a Vojislava Koštunice, a danas pzastupnik SNS-a u Skupštini Srbije i osvedočeni rusofil, kaže za “Blic” da je ovo jedan od dokaza da “Rusiju, kao i svaku veliku silu, zanimaju sopstveni interesi”.

Komentari su zatvoreni