Vlasnik demoliranog lokala u Srebrenici: Ovo je drugi put da moj restoran bude demoliran. Prošle godine kada sam radio u drugom poslovnom prostoru kod autobuske stanice, još uvijek nepoznato lice ili više njih, polupali su dva stakla, polomili suncobrane i nekoliko stolica

Grga Mirosavljević, iz Orahovice kod Srebrenice, jučer je u pijanom stanju u centru grada demolirao restoran „Lovac“, vlasništvo Kemala Špiodića, povratnika iz Amerike, saopćio nam je vlasnik, a potvrdila Stanica javne bezbjednosti (SJB) Srebrenica. Mirosavljević je pio u susjednom kafiću „Donn“, dobacivao i vrijeđao osoblje i goste restorana „Lovac“, a, nakon toga, vaznom s cvijećem i kriglom razbio staklo na izlogu restorana i uz prijetnje smrću upućene vlasniku, udalji se s lica mjesta.

 

 

 

Pripadnici SJB Srebrenica brzo su došli na mjesto događaja, uzeli izjave od svjedoka i u kratkom roku priveli Mirosavljevića.

– Ovo je drugi put da moj restoran bude demoliran. Prošle godine kada sam radio u drugom poslovnom prostoru kod autobuske stanice, još uvijek nepoznato lice ili više njih, polupali su dva stakla, polomili  suncobrane i nekoliko stolica – pojasnio nam je Špiodić.

Smatra da je ugrožen na nacionalnoj osnovi, te da nema pravo na rad i slobodu, a obaveze državi mora na vrijeme izmiriti.

Autor: S. Sm.

Komentari su zatvoreni