Vojin Mijatović: Milorad Dodik je toliko puta najavio otcjepljenje RS da bi mogao napisati roman

Prema riječima Vojina Mijatovića, očigledno je da Milorad Dodik na krilima podrške desničara iz EU smatra da ima podršku za svoje političko djelovanje.

Milorad Dodik po ko zna koji put najavljuje raspad BiH i otcepljenje Republike Srpske, kazao je za portal „Avaza“ potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović.

Dodao je da kad bi nabrajali do sada koliko je puta ovo najavio mogli bi ozbiljan roman napisati.

– Očigledne su dvije stvari, da priču ponovo tempira pred izbore kako bi na krilima lažnih otcepljenja ponovo mobilisao biračko tijelo i pobijdio. U prilog tome ide i sama činjenica da u istom danu najavljuje otcepljenje i svoju kandidaturu za člana Predsjedništva BiH. Čemu kandidatura za Predsjedništvo BiH kad će otcjepiti RS – upitao je Mijatović.

Prema njegovim riječima, s druge strane očigledno je da on na krilima podrške desničara iz EU smatra da ima podršku za svoje političko djelovanje.

– Treba biti jasan i pitati EU jesu li to te evropske vrijednosti za koje se zalažu. Kako god matrica je ista već dvije decenije i kod Dodika i njegovih koalicionih partnera iz SDA i HDZ-a. Cilj je dovesti nacionalnu armosferu do usijanja, braniti svoj tor, pobijediti ponovo na izborima i opet svi etnonacionalisti u koaliciji i na vlasti. Dakle isti kadar, sedmi put, udruženi zločinački poduhvat nacionalnih lidera nad sopstvenom zemljom i narodom – zaključio je Mijatović.

Komentari su zatvoreni