Vučić priznao: “Nisam htio da zaustavim rušenje džamije, iako su to od mene tražili ambasadori u 4 sata ujutro”

Odlazeći premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć u emisiji na televiziji Pink da je bio obaviješten o rušenju džamije u Zemun Polju.

 

 

“Bio sam obaviješten o pokušaju rušenja, jer me je u 4:40 ujutro zvala moja savjetnica, pošto je nju zvao ambasador jedne strane zemlje da vrši pritisak da se ne sprovodi zakon. Potom me je zvao i drugi ambasador sa istim zahtjevom. Ima tu lažnog morala”, kazao je Vučić.

On je na ovaj način priznao da je odbio zahtjeve spomenutih ambasadora da se ne ruši džamija, odnosno da je odobrio opštinskim vlastima u Zemunu da nastave sa rušenjem.

Nakon ovog priznanja Aleksandar Vučić je licemjerno optužio muslimane iz Zemun Polja i Islamsku zajednicu da su prevarili vlast.

“Godinu dana traje ta priča. Hoće da prave mesdžid, džemat ili džamiju. Kada su sazidali do drugog sprata, kada su došli da ruše, zvali su me i tražili da se ne ruši uz obećanje da neće dalje graditi. Zvao sam predsjednika opštine i rekao da su nam važni dobri odnosi sa islamskom zajednicom i da treba razgovarati, kako bi se vidjelo šta može da se učini”, rekao je Vučić.

Kazao je da su iz islamske zajednice rekli da neće nastaviti gradnju, ali su pogazili obećanje

“Nastavili su da rade suprotno zakonu i svojoj riječi, dovodeći u veliku opasnost, zajedno sa nekim političarima i medijima, crtali su metu nekima samo zato što su poštovali zakon”, istakao je Vučić.

Na kraju je rekao da je kao predsjednik uvijek spreman da zaštiti sve muslimane i pripadnike svih vjeroispovjesti.

 

 

(Bportal.ba)

Komentari su zatvoreni