VUČIĆ ŠOKIRAO SRBIJU U PROGRAMU UŽIVO: „NEMOJTE BITI OPTIMISTI, nisam sretan kako AMERIKANCI VIDE KOSOVO, Albin Kurti je VRLO OPASAN ČOVJEK…”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, gostujući danas na TV Prva, govorio je o tome šta su zaključci posjete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva, ali i o unutrašnjim političkim i društvenim pitanjima

Vučić je tokom gostovanja govorio i o posjeti specijalnog izaslanika SAD Richarda Grenella Srbiji i istakao je da je imao potrebu da sam napravi bilješke poslije tog sastanka u Beogradu i da će njegove bilješke ostati sljedećem predsjedniku Srbije kako bi mogao da sagleda cjelokupnu situaciju.

– Pomažemo i kad nam uvedu sankcije i totalni embargo na robu iz Srbije, mi pomažemo našem narodu koji čuvamo. Ja sam razumio šta su američka i evropska ideja o Kosovu i Metohiji, da li sam srećan zbog tih ideja, samo ću slegnuti ramenima – rekao je Vučić i dodao da nije srećan zbog načina na koji Amerikanci vide pitanje Kosova.

– Nisam srećan ishodom kako ga vide Amerikanci, ne bih to komentarisao – rekao je Vučić dodajući da je zato sve zapisao u službenoj bilješki.

On je istakao da je pozicija Srbije veoma teška i da se dugi niz godina bore da ekonomski napreduju i ne ugroze poziciju Srbije

– Uspjeli smo da vratimo pitanje Kosova na velika vrata, kada je za mnoge to pitanje bilo završeno – rekao je Vučić.

On je istakao da je u našoj javnosti uvijek lakše biti protiv, a ne ponuditi ništa.

– Slušao sam gluposti i napade svih mogućih o razgraničenju, a nemaju pojma šta govore – rekao je Vučić.

Kurti i je veoma opasan čovjek

Prema njegovim riječima, Albin Kurti je veoma opasan čovjek.

– Albanci prave užasne greške, nervozni su, vide da im ne ide kako su planirali. Ono što smo mi radili pred kraj komunističke ere, danas oni pronalaze Rau Trajković i Nenada Rašića iako njih ima jedan ili dva odsto. Neće da rade sa onima koji zaista predstavljaju srpski narod. Što se tiče trovanja, to je jedno od najglupljih farsi – rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je bila infekcija zbog glasova Srpske liste, a druga jer su pravili računice da li da ubace Pacolijevu stranku ili ne.

– To su bile te dvije infekcije koje su navele Albance na to. Sad ćute kao zaliveni. To je sve bila budalaština i izmišljotina, znači da su nervozni i da su veoma opasni i spremni na sve – rekao je Vučić.

Vučić rekao je da je vojska, kao i politika, šahovska tabla sa više igrača, i da zato ne želi da “istrčava” sa informacijama čime će se Srbija još naoružvati, ali je potvrdio da će se Srbija opremiti PVO sistemima i dodatnim bespilotnim letjelicama.

– Ljudi ne moraju da brinu, postoje stručnjaci u Srbiji, u vojsci. Ne želim da govorim o tome. Vojska je kao i politika, igrate šah na više tabli, ima više igarča, to nisu naši neprijatelji ali jesu protivnici. U vojsci morate da imate ono čime ćete se braniti. U skladu sa tim ne želimo da istrčavamo, ali da li će biti dobrih, važnih, značajnih protivvazdušnih sistema – biće, da li će biti dodatnih najsavremenijih bespilotnih letjelica – da, hoće – rekao je Vučić za TV Prva.

(SB / Blic)

Amar H

Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.

Leave a Reply

Close
Close