Čuvajmo Srebrenicu

VUKANOVIĆ O UZNEMIRAVANJU TREBINJSKOG IMAMA: “Većina građana osudila ovaj incident, ali…”

“… opravdanja nema”

“Nije red da se bilo ko provocira, pogotovo nije red ako se radi o manjini”, reakcija je zastupnika SDS-a u Narodnoj skupštini RS Nebojše Vukanovića na provokacije koje je u Trebinju doživio trebinjski imam Sadmir Mustafić.

Podsjećamo, ispod prozora stana u kojem živi imam Mustafić okupilo se 30-ak mlađih osoba koje su pjevale četničke pjesme i time uznemirile porodicu imama.

Vukanović kaže i da je imao sastanak sa imamom Mustafićem i dodaje: ”Ovakve situacije mogu izazvati niz lančanih reakcija, tamo gdje su Srbi u manjini.”

“Srećom, nije se desilo ništa krupno. Čuo sam da je bio neki skup navijača, vjerovatno se malo popilo, ali opravdanja nema. Čojstvo je sačuvati drugoga od sebe. U Trebinju je i u ratu bilo najmanje ružnih stvari i nije red da pravimo bilo kakve incidente, koji mogu nanijeti štetu i gradu Trebinju”, poručio je Vukanović.

Kako kaže, drago mu je da je većina građana osudila ovaj incident.

Dodao je da očekuje reakcije i trebinjskih vlasti.

“Ovo je nažalost posljedica tenzija koje dižu političari i pokazatelj opšteg pada morala u društvu. Iskreno se nadam da se ovakve stvari više neće ponavljati”, poručio je Vukanović.

(NAP)

Loading..