Vulin u Srebrenici: Srbija je garant mira na Balkanu, garantujemo bezbjednost svim Srbima – Naša ulaganja pomažu i drugim narodima

Srbija vodi računa o Srbima gdje god oni žive, mogu da budu sigurni da će biti čuvani, pomagani i da će se ulagati u mjesta u kojima žive, a svi koji žive sa Srbima od toga će imati koristi, kaže Vulin

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas u Srebrenici da Srbija vodi računa o Srbima gdje god žive i garant je mira na Balkanu.

Vulin je rekao da je ponosan što se Srbija razvija i što može da pomogne drugima, a malim dijelom doprinosi i razvoju Srebrenice.

– Koliko se Srbija razvija, toliko će se razvijati i ostali oko nje, poručio je Vulin, čestitajući Dan opštine Srebrenica.

On je istakao da Srbija garantuje bezbjednost svim Srbima i garant je mira na Balkanu, o čemu predsjednik Srbije Aleksandar Vučić vodi posebno brigu.

– Srbija vodi računa o Srbima gdje god oni žive, mogu da budu sigurni da će biti čuvani, pomagani i da će se ulagati u mjesta u kojima žive, a svi koji žive sa Srbima od toga će imati koristi, naglasio je Vulin.

Govoreći o pomoći i ulaganjima Srbije u Srebrenicu i manji bh. entitet, Vulin je rekao da su to ulaganja u prostor, a ne za jedan narod, jer korist od toga imaju svi, prenosi Srna.

– Svako može da koristi vrtić, trg, put, fabriku čiju gradnju je pomogla Srbija i to govori o Srbiji i njenoj politici i predsjednika Vučića, naveo je Vulin.

Vulin je istakao da Srbija svake godine u budžetu planira novac za Republiku Srpsku, ne određujući kako će on biti utrošen, jer to je stvar Republike Srpske i lokalnih zajednica.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije zahvalio je na pozivu da dođe u Srebrenicu i pozvao na život u miru pripadnike svih naroda jednih sa drugim i jednih pored drugih.

– Čestitam praznik i dobro je kada smo zajedno, kada se radujemo napretku i miru, ocijenio je Vulin.

U Srebrenici je danas svečanom sjednicom Skupštine opštine obilježen Dan ove opštine.

Komentari su zatvoreni