Home Novosti BiH ZARAŽENI PROPAGANDOM RTRS-A: PRIJEDOR – SRBI DAJU OTKAZ ZBOG HALAL PROIZVODNJE MESA

ZARAŽENI PROPAGANDOM RTRS-A: PRIJEDOR – SRBI DAJU OTKAZ ZBOG HALAL PROIZVODNJE MESA

halal proizvodnja mesa prijedor

Novi vlasnik bivšeg „Impra“ iz Prijedora u ovoj mesnoj industriji proizvodiće prema halal standardu, zbog čega su pojedini radnici srpske nacionalnosti napustili posao. ” Radnici nisu željeli da nastave da rade u industriji zbog halal proizvodnje, odnosno jer se životinje kolju noževima i puštaju da iskrvare, kako nalaže taj način proizvodnje”,piše „EuroBlic“.

 

 

Iz Agencije za halal certifikate objašnjavaju da proizvođači biraju halal standard na dobrovoljnoj osnovi i da se certifikati izdaju za proizvođače u BiH, Srbiji i Crnoj Gori. Ističu da je halal postao sinonim za zdravu hranu. Po njemu se u najvećoj mjeri proizvodi hrana, a potom lijekovi i kozmetika, odjeća, predmeti od kože i higijenska sredstva. Na tržištu BiH, svi ti proizvodi imaju oznaku i veoma su rigorozni higijenski kriterijumi kao i zdravstvena ispravnost proizvoda.

– Halal zabranjuje GMO, kloniranje, upotrebu hormona rasta, te zahtijeva uspostavljanje strogog nadzora nad veterinarskim lijekovima, herbicida, pesticida i fungicida – kažu iz Agencije.

 

Profesor beogradskog Teološkog fakulteta Pavle Runić je za „EuroBlic“ izrazio saglasnost i podršku halal proizvodnji hrane.

 

– Pobožni hrišćani se obično i sami mole prije svojih obroka i traže da Bog blagoslovi njihovu hranu i smatram da ne treba da ih brine pitanje da li se neko na drugačiji način pomolio za vrijeme klanja životinje. Halal meso je zdravije – ističe Runić.

 

Za razliku od profesora Runića, Dodikov RTRS danima širi mržnju prema prijedorskoj tvornici u kojoj se poštuju standardi halal proizvodnje. Očito je da su srpski radnici napustili posao pod uticajem huškčke propagande RTRS-a.

 

 

saff

Previous articleMoore: Srebreničani imaju našu podršku i zaslužuju našu pažnju
Next articleGRUJIČIĆ NASTAVLJA SA NEGIRANJEM GENOCIDA: “Žele prisiliti narod da prizna nešto što se nije desilo”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.