Zbog incidenta na sjednici Povjereništva SDA za Srebrenicu uhapšena jedna osoba

0

Policijski službenici Policijske stanice Srebrenica lišili su slobode Dž.A. (1993) iz Srebrenice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Zvornik.

 

U saopćenju se navodi da je jučer policiji u Srebrenici, oko 13 sati, prijavljeno da je u prostorijama Islamske zajednice u Srebrenici došlo do narušavanja javnog reda i mira.

Po prijavi su postupili policijski službenici Policijske stanice Srebrenica, koji su izvršili uviđaj i tom prilikom utvrdili da je Dž.A. na silu izgurao iz objekta jednog od prisutnih učesnika, te da su u međusobnom fizičkom napadu, u kome su učestvovali S.A., M.A., S.A. i M.H., povrede zadobili M.H. (1992.) iz Srebrenice i S.A. (1978.), također iz Srebrenice.

“Povrijeđeni su prevezeni u Dom zdravlja u Srebrenici, odakle je S.A. upućen u Medicinski centar Zvornik radi ukazivanja ljekarske pomoći”, navodi se u saopćenju.

O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, slijedi podnošenje izvještaja za počinjena krivična djela.

Izvor Klix.ba
Odgovori