Čuvajmo Srebrenicu

ŽELJANA ZOVKO TOLIKO VOLI BiH DA JOJ ŽELI „SMIRAJ“: „Da Plenković nije Čoviću otvorio vrata, Bosna i Hercegovina danas ne bi bila…“

Na izbornoj listi HDZ-a Hrvatske za EU Parlament opet je kandidatkinja Željana Zovko koja je govorila u programu Dan uživo N1 televizije

“Prioritet i izborni program HDZ Hrvatske bio je ravnopravnost Hrvata u BiH i europski put BiH. Današnji premijer Plenković je otvorio vrata i omogućio tadašnjem predsjedatelju Čoviću da preda aplikaciju BiH za EU u trenucima kada su svi glasovi sa strane bili skeptični prema ovome potezu.

Da u tom trenutku se nisu otvorila vrata, BiH danas ne bi bila potencijalni kandidat za europsko članstvo. Moj ulazak u Parlament je nastavak ideje da se BiH što prije omogući kandidatski status. Mi smo radili na tome da se sve teme koje se tiču BiH i njenog europskog puta budu u fokusu i da BiH ne bude ispod radara. I moja zadaća je bila staviti fokus na to koliko se treba pomoći BiH i vratiti je na europski put”, kazala je Zovko.

Povezani članci

Zovko je naglasila kako joj je BiH bila bliska i uvijek će biti bliska.

-Tu sam rođena i sve sam učinila da BiH ostvari imidž svoj vani. Sve ono što radim je usmjereno da BiH nađe svoj smiraj i put i izađe iz letargičnog stanja u koje je zapala u posljednjih 25 godina i ono što činim kroz svoju ulogu je na dobrobit BiH i treba biti prepoznato kao takvo”, kazala je Zovko gostujući na N1 televiziji.

(SB)