Čuvajmo Srebrenicu

ŽELJKA CVIJANOVIĆ KONSTERNIRANA RIJEČIMA LIDERA SDA: “Dosta nam je više Bakirove i retorike i ideologije, ovo je direktan atak na Srbiju…” (VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je za Srnu da je Bakir Izetbegović odavno jedan od najvećih faktora nestabilnosti u regiji i da njegova politika nastavlja da truje odnose i uništava šanse za pomirenje.

Na pitanje da prokomentariše Izetbegovićevu izjavu u vezi s Kosovom i Republikom Srpskom, Cvijanović je odgovorila da je previše, pa makar to bilo i od Bakira Izetbegovića.

Ako je nemoralno pričati o odvajanju, rekla je Cvijanovićeva, kako nije nemoralno voditi i dalje rat, samo drugim sredstvima, a očekivati zajednički život.

– U percepciji naroda u Republici Srpskoj, pod plaštom priče o pravljenju neke centralizovane, tobože funkcionalnije BiH, krije se namjera pravljenja muslimanske države koja ne uvažava činjenicu da u njoj žive tri konstitutivna naroda s istim pravima, ali i svojom vizijom kako treba da izgleda država ako je zajednička – rekla je predsjednica bh. entiteta Republika Srpska.

Cvijanović je upitala kakva je to država u kojoj je FBiH desetine hiljada penzionera ostavila bez prava na penziju iako su je zaradili prije rata na teritoriji iste te FBiH.

– To što Izetbegović optužuje one s kojima bi, navodno, zajedno živio, neće izbrisati sjećanje da se s njegovom politikom povezuje učešće mudžahedina koji su na najbrutalniji način odsijecali glave i sijali smrt – rekla je predsjednica Cvijanović.

Naglasila je da izjave Bakira Izetbegovića, pored toga što urušavaju odnose u BiH, predstavljaju i direktan atak na teritorijalni integritet Srbije, ali i degradiranje institucija BiH koje ne prepoznaju nikakav subjekt pod nazivom “Kosovo”, već isključivo južnu srpsku pokrajinu koja se zove Kosovo i Metohija.

– A ako već smatra da može dijeliti lekcije predsjedniku Srbije, mogao bi konačno da odgovori na pitanje ko je pokušao da ubije Aleksandra Vučića u Srebrenici i zašto počinioci i njihovi nalogodavci do danas nisu privedeni pravdi. Iskreno rečeno, dosta nam je više Bakirove i retorike i ideologije – poručila je Cvijanović.

(SB)

Komentari su zatvoreni