Čuvajmo Srebrenicu - ZS

Željko Komšić nikad ljući: Gledamo rušenje države uživo, za sve su krivi Čović i Dodik!

0

DF je optužila ćlana Predsjedništva BiH Dragan Čovića i predsjednika RS Milorada Dodika da u krivi za migrantsku katastrofu.

 

 

Kako navode, Dodik ih ne želi u RS-u, a Čović u tzv. Herceg-Bosni.

To je, smatraju u DF-u, početak Čovićevog “plana B” koji je nedavno najavio.

Reakciju DF-a prenosimo u cjelosti:

“Demokratska fronta oštro osuđuje zaustavljanje migranata pred tunelom Ivan, na ulazu u Hercegovačko – Neretvanski kanton ili na ulazu u tvorevinu – mrtvaca kojeg Čović ponovo oživljava, Herceg Bosnu?!

Simptomatična je šutnja zvaničnika HNK,što je još jedna potvrda da je glavni režiser Dragan Čović koji je naredio komesaru MUP-a HNK da zaustavi konvoj sa migrantima pri premiještanju u Salakovac. Ko je to mogao uraditi ako ne „hercegovački Baja“, jer, bar zvanično, Vlada HNK nema informaciju ko je izdao takvu naredbu.

Potvrđuje li sve ovo da je Dragan Čović izdao ovakvu naredbu u sklopu najavljenog plana B?

Svjedoci smo da je Milorad Dodik prije nekoliko dana izjavio da ne želi migrante na teritoriji Republike Srpske, a očito ih ni Dragan Čović ne želi na teritoriji „Herceg Bosne“, teritorije kojom suvereno gospodari.

Kome još objašnjavati da je najavljena koalicija HDZ – SNSD usmjerena ka rušenju institucija Bosne i Hercegovine i stvaranju mini država u državi na kojim će kabadahije Čović i Dodik provodite svoje planove podjela.

Ovakve aktivnosti MUP HNK, bez dozvole Vlade HNK i mimo odluka državnih institucija, s obzirom da je objekat u kojem su migranti trebali biti smješteni u nadležnosti države BiH, predtavlja akt državnog udara. Gledamo rušenje države uživo, otkako HDZ i Dragan Čović pod krinkom čuvanja hrvatskih nacionalnih interesa, to otvoreno rade.

Pozivamo međunarodnu zajednicu da reaguje na teško kršenje ljudskih prava koje je na sceni u Bosni i Hercegovini i ne dozvoli da Čović vaninstitucionalno kontroliše policijske službe, a vjerovatno bi na izmiještanje pristao da je Salakovac radni logor, kako je to i u ratu radio.

Građani Bosne i Hercegovine, ne smijemo zaboraviti da smo, ne tako davno, bili u koži ovih ljudi koji bježe pred strahotama rata, i da imamo ljudsku i moralnu obavezu da im pomognemo.

Građani Bosne i Hercegovine, pružimo otpor na sve moguće načine da nam tipovi poput Dodika i Čovića (a imaju još simpatizera iz „prikrajka“) definitivno unište i podijele jedinu nam domovinu!”, priopćeno je iz DF-a.

 

 

POVEZANO:

Ćamil Duraković: HDZ tretira izbjeglice kao Bošnjake 1993. godine!

SKANDALOZNO Autobusi vraćeni: Čovićev premijer Nevenko Herceg ne dozvoljava migrantima da se smjeste u Salakovac?

 

(bhdijaspora.net)

Odgovori

84 queries in 3.075 seconds.