ŽELJKO KOMŠIĆ POZDRAVIO NAJAVU BORISA JOHNSONA I KOMENTARISAO SAMIT U MADRIDU: “Sifet Podžić je uradio odličan posao”

Poručuje da je iz svega vidljivo da Bosna i Hercegovina prelazi iz partnerske u savezničku faza odnosa sa NATO-om bez obzira na razne kočničare toga procesa u BiH.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ocjenio je kao izrazito pozitivne poruke koje se tiču Bosne i Hercegovine a koje su poslane sa Samita NATO-a u Madridu.

– Posebno je važno što NATO vidi secesionizam iz manjeg bh. eniteta kao veliki problem, što govori da su Oružane snage BiH jedna od važnijih državnih institucija, kao što je uvijek važna nedvosmislena podrška suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH, što znači da svako ugrožavanje Bosne i Hercegovine ne može proći bez odgovora – naveo je Komšić.

Poručuje da je iz svega vidljivo da Bosna i Hercegovina prelazi iz partnerske u savezničku faza odnosa sa NATO-om bez obzira na razne kočničare toga procesa u BiH.

– Ministar Podžić je na samom Samitu ali i u proteklom periodu, predano radeći, uradio odličan posao, čime možemo biti zadovoljni, kao što s druge starane ne mogu biti zadovoljni oni poput Milanovića (predsjendika Hrvatske, Zorana op.a) koji bi da svoje frustracije liječe na Bosni i Hercegovini, a što neće biti moguće, jer nisu u stanju u dokumentima da proguraju neke svoje formulacije a kamoli šta drugo – izjavio je član Predsjedništva BiH i dodao:

– Osim toga ovim putem želim pozdraviti najavu Vlade Britanije i premijera Borisa Johnsona o dolasku britanskih vojnih stručnjaka kako bi se Bosni i Hercegovini pomoglo da se osigura od ruskih prijetnji”.

Komentari su zatvoreni