ŽELJKO KOMŠIĆ UPOZORAVA: „Probudile su se stare aveti koje sanjaju da mogu razvaliti ovu zemlju i realizirati ono što nisu uspjeli Milošević i Tuđman…”

– Kad smo počeli ostvarivati pobjede, onda su rekli da smo ozbiljni, ide mir, zaustavljaj sve – rekao je Komšić.

Koalicija “Željko Komšić za građansku državu” sinoć je u Gračanici na predizborbom skupu nastavila sa predstavljanjem svojih kandidata.

Kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić na početku svog obraćanja kazao je da mi imamo svoju državu, za razliku od mnogih naroda koje u Ujedinjenim nacijama tapšu po ramenima i govore im da su upravu, ali oni i dalje nemaju svoju državu. Stoga, naveo je Komšić, moramo više cijeniti državu koju imamo jer smo se za nju izborili.

„U susjedstvu su se probudile stare aveti koje sanjaju da mogu razvaliti ovu zemlju i realizirati ono što nisu uspjeli Milošević i Tuđman, i to žele ostvariti iscrpljivanjem, umaranjem i pritiskom. I zato mi toliko govorimo o važnosti države.

Država nije onakva kakvu smo je zamišljali u trenucima kad su Armija i MUP RBiH počeli 1994. nizati pobjede. Tada je tek da rečeno da se sa sukobima prestane, a do tada su nam slali Ikar konzerve da ne pomremo od gladi, i puštali da nas dave, kazao je Komšić te dodao:

– Kad smo počeli ostvarivati pobjede, onda su rekli da smo ozbiljni, ide mir, zaustavljaj sve – rekao je Komšić.

– Pristali smo na Dejton da se zaustavi rat, u ime mira, na rješenja koja su nepravedna. Rečeno je da moramo provoditi reforme, poštivati ljudska prava, ići prema EU i NATO-u, i ima nas koji smo to ozbiljno shvatili, i složili se da hoćemo to, dok su neki šutili, i svo vrijeme su samo čekali trenutak da se mi umorimo, i da nastave po starom – kazao je Komšić.

– To su dočekali, napadali su nas i u ove četiri godine i opet smo ih uspjeli zaustaviti, ali oni neće odustati od svojih planova. Sad kad smo uspjeli da se ponovo odbranimo, da ne bi bilo da se stalno samo branimo, odlučili smo da preuzmemo inicijativu, da krenemo u napad i zato se zalažemo za građansku Bosnu i Hercegovinu.

On je kazao da se mora uspostaviti princip jedan čovjek jedan glas na nivou cijele države, te istakao da se zalaže za Bosnu i Hercegovinu u kojoj će svi građani biti jednaki, i da nas država štititi kao pojedinca.

Komentari su zatvoreni