Čuvajmo Srebrenicu

ŽESTOKA PORUKA SAVEZA LOGORAŠA BiH DAČIĆU: “U vašim logorima nisu se ‘čuvali zatvorenici’, u njima ste mučili, silovali, ubijali, klali svakoga dana, a koščice Bošnjaka…”

“… stoljećima će vas podsjećati na genocid”

Savez logoraša u Bosni i Hercegovini ne samo da najstrožije osuđuje javne istupe srbijanskih državnika i novinara već i izražava opštu nevjericu kakva se to patologija laži razvija i širi medju njima, navodi se u saopćenju Saveza.

“Ministre Dačiću i svi ostali, stotine srpskih logora koji su formirani za vrijeme agresije i izvršenja genocida u Bosni i Hercegovini nisu formirali pojedinci.

Formirao ih je izopačeni sistem, isti onaj koji je danas samo prefarbao masku svoje izopačenosti nekim drugim nijansama, a čija je osnovna svrha postojanja da ljudima poput vas otvori vrata stoljetnog umijeća krivotorenja, brisanja, poricanja i izmišljanja.

Vaše izjave i uvrede su prevazišle sve nivoe vrhunske propagande, one se mogu mjeriti poređenjem vas sa svim onim što civilizovani ljudi nisu”, poručuju iz Saveza logoraša BiH.

U saopćenju se poručuje i “posljednju fazu izvršenja zločina i genocida provodite tako vješto da biste trebali dobiti i Pulitzerovu, i Nobelovu i sve druge nagrade. Uništavanje Bosne i Hercegovine i sjemena njenog naroda od strane vašeg sistema osudio je cijeli svijet”:

“U vašim logorima, koji su kao biljke poslije kiše nicali, nisu se ‘čuvali zatvorenici’, u njima ste mučili, silovali, ubijali, klali; svakoga dana, sata… ne birajući – fetuse, novorođenčad, djecu, žene, starce… U vašim logorima pozirao je sami đavo, a ne civili koji stoje iza bodljikave žice.

Snimci iz Omarske koje navodite, prikazuju ono ‘;najmanje’ od zla koje ste nanijeli ljudima koje ste tu držali zatočenima. A kada vam je ono najsvijetlija tačka Omarske i kada se divite ubilačkim tretmanima koje ste provodili, kada vrijeđate ljudska bića koja ste pretvorili u kosture i nazivate ih cirkusantima, mi vas javno pozivamo da pogledate hiljade sati priznanja i izjava poslušnika vašeg sistema o tome šta su, kome i na koje sve načine radili narodu Bosne i Hercegovine za vrijeme agresije na njenu suverenost.

Gospodine, i svi ostali, lažima i poricanjem možda možete ubijediti pojedinca da niste počinili genocid, ali uvijek će vas koščice Bošnjaka koje izbijaju iz masovnih grobnica, jos stoljećima podsjećati sta ste uradili, a vi ćete znati da trebate i morate jos više, bolje i ljepše lagati”, navodi se u saopćenju.

Dodaje se: “Ako mislite da ćete nas opet uspavati i da ćete nas ponovo klati – budite sigurni da više nećete nikada, jer smo izvukli pouke i naučili da se zla nikada nećete odreći. Neka vas je stid za sve generacije koje ste iskorijenili, za uvrede onima koji su se izvukli iz vaših kandži i za sve generacije koje tek dolaze”.

(NAP)

Loading..