Čuvajmo Srebrenicu

ŽESTOKA REAKCIJA ĆAMILA DURAKOVIĆA: „SDS ima puno više CRNOLISTAŠA od SNSD-a, prave se da nisu organizacija koja stoji iza genocida i ratnih zločina“!

0

Stavljanje na crnu listu Nikole Špirića prokomentirao je i Ćamil Duraković, kandidat za potpredsjednika RS-a. Saopćenje za javnost Pokreta Odgovor prenosimo u cijelosti

“Milorad Dodik želi da ima ono što ima SDS. Naime, SNSD čine ratni profiteri, tranzicijski tajkuni, dezerteri i sitna korumpirana birokratija. Njemu svake izbore predstavlja izazov kako Srbe uvjeriti da u njegovim redovima ima boraca i ozbiljnih crnolistaša”, kazao je Duraković.

“Dragomir Vasić, optuženik za ratne zločine, je provjereni SDS-ov izabrani. Branko Grujić, zločinac iz Zvornika, također. Milovan Bjelica, Milenko Stanić, Sonja Karadžić-Jovićević, sve su to likovi usko povezani sa podrškom ratnim zločincima”, dodaje Duraković.

“Šta je sad zanimljiv apsurd izborne kampanje. SDS se pravi da oni nisu organizacija koja stoji logistički i ljudstvom iza genocida i ratnih zločina. Malo su se reformisali, pa su skinuti s ‘crne liste’. Dodik i SNSD, koji su godinama bili miljenici međunarodne zajednice, sad se prave da se cijeli svijetu urotio protiv njih. SDS pokušava da stavi ‘u arhivu’ ono što SNSD nema, a želi da promoviše. Zato, ne vjerujte ni jednim ni drugima da misle posebno dobro povratnicima”, zaključuje Duraković.

(SB)

Odgovori