Čuvajmo Srebrenicu

Zimska idila u Srebrenici, hladna i bijela

Iako je veliki minus i snijeg, Srebrenica ipak izgleda drugačije pod bijelim pokrivačem.

 

 

Teritorija opštine Srebrenica prostire se na više od 520 kilometara kvadratnih gdje danas živi oko 6.000 ljudi.

Zbog velike teritorije i nepristupačnog i razuđenog terena, tokom zimskog perioda veoma je teško sve lokalne puteve držati prohodnim jer u planinskim dijelovima nanosi snijega znaju biti i po nekoliko metara.

Na teritoriji opštine Srebrenica prohodni su svi putevi, saopšteno je iz Odjeljenja za urbanizam ove opštine gdje je rečeno da ekipe koje rade na održavanju puteve su danonoćno na terenu i putevi se čiste.

Kako nam je ranije rečeno, tender za izbor preduzeća koje će vršiti čišenje kategorisanih i nekategorisanih puteva je ponovljen i još nije završen, i zbog zime i niskih temperatura angažovane su tri firme koje održavaju prohodne lokalne puteve.

Nije bilo prekida u isporuci električene energije i pitke vode, a normalno funkcioniše fiksna i mobilna mreža i internet.

Stanovnicima najudaljenijeg srebreničkog sela Luka mobilni tim Doma zdravlja Srebrenica dostavio je lijekove i obavio redovne medicinske preglede.

Iz Opštine Srebrenica rečeno nam je da do sada nije bilo ugroženog stanovništva u udaljenim selima ove opštine i da građani imaju zalihe hrane i lijekova, kao i da je otvorena linija u slučaju hitnih intervencija.

Kako je rečeno iz Komunalnog preduzeća “Polet” svakim danom pristiže veliki broj poziva građana koji se žale na zaleđene vodovodne cijevi u domaćinstvima zbog čega imaju povećan broj intervencija.

Većina stanovništva vrijeme provodi u svojim domovima zbog izrazito niskih temperatura.

 

esrebrenica

foto: esrebrenica