Čuvajmo Srebrenicu

“ZLATNI LJILJANI ” NAKON BRUTALNOG NAPADA NA KOMŠIĆA: “Zna se ko je ruke okrvavio”

Reagovali Zlatni ljiljani: Haški tribunal je pokazao ko je, na kome i koliko okrvavio ruke.

Milica Marković, članica glavnog odbora SNSD-a izjavila da je Željko Komšić nema nikakav politički legitimitet, osim što ga bošnjačka politička elita koristi za obračun i “prepucavanje” sa Republikom Srpskom i Miloradom Dodikom. Osim toga kazala je:

“Nasilno i osiono ponašanje nosioca ratnog priznanja “Zlatnog ljiljana”, koga su dobijali samo oni koji su okrvavili ruke srpskom, ali i hrvatskom krvlju, i danas bi da prijeti, komanduje, optužuje. Njegovi istupi protiv Republike Srpske, koji su posljednjih dana kulminirali, predstavljaju još jedan pokušaj brutalnog udara na Srbe koji, na njegovu žalost, neće proći.”

Na ovu izjavu reagovao je Ismet Godinja, predsjednik Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja Kantona Sarajevo. Za Hayat.ba Godinjak je izjavio da se radi o čistim glupostima koje i ne zavređuju komentar.

“Vrlo dobro se zna da su Zlatni ljiljani dali puni dopinos u stvaranju države, slobode i ranopravnosti svih njenih naroda i građana, koji vole ovu zemlju i osjećaju je svojom“, istakao je Godinjak.

Naglasio je da i nije skriveno ko je zapravo okrvavio ruke.

“Presude Haškog tribunala, iako ne do kraja pravedne, ali vjerovatno najbolje pokazuju ko je, na kome i koliko okrvavio ruke. One će ostati kao činjenice, kao nešto što će u budućnosti služiti da se zna istina o činjenicama, o onome što se dešavalo u Bosni i Hercegovini”, zaključio je Godinjak.

(SB)