Zločin kod Zvornika: Sjekirom ubila supruga, pa prijavila njegov nestanak

Pedesetpetogodišnja Milka Katanović iz Zvornika uhapšena je zbog sumnje da je u nedjelju ubila svog supruga V. K. (59), a potom zvorničkoj policiji prijavila njegov nestanak.

 

 

Službenici Sektora Kriminalističke policije uhapsili su M. K. zbog postojanja sumnje da je počinila krivično djelo teško ubistvo – potvrdio je za Faktor Miljan Bobar, glasnogovornik Policijske uprave Zvornik.

 

Kako nezvanično saznajemo, Katanović je u ponedjeljak prijavila nestanak svog supruga. Ona je policiji ispričala kako je V. K. dan ranije, oko osam sati ujutro, izašao iz kuće u kojoj stanuju u Zvorniku i otišao u nepoznatom pravcu.

 

Policija je, postupajući po prijavi, raspisala potragu za suprugom. Međutim, radom na terenu i operativnim saznanjima policajci su došli do informacija koje su ih navele na sumnju da se tu uopće ne radi o nestanku, već da je u pitanju lažna prijava.

 

Daljnjom istagom utvrđeno je da je Katanović počinila krivično djelo teško ubistvo. Ona je, kako saznajemo, policajcima priznala da je ubila svog supruga sjekirom, a potom ga zakopala nedaleko od njihove porodične kuće, gdje je tijelo V. K. i pronađeno.

 

Katanović će nakon ispitivanja u policijskim prostorijama tokom dana biti predata u nadležnost bijeljinskom Okružnom tužilaštvu, a postupajući tužilac je naredio sprovođenje istrage u ovom slučaju.

 

 

 

(RTV GLAS DRINE/FAKTOR)

Komentari su zatvoreni