ZNA SE KO SU NAM PRIJATELJI: U Ministarstvo sigurnosti stigla pomoć Američke vojske i NATO-a za BiH

0

U Sarajevu su danas predstavnici američke vojske i NATO Bosnia and Herzegovina uručili prijeko potrebna medicinska i dezinfekcijska sredstva Ministarstvu sigurnosti BiH, kao odgovor na nedavni zahtjev za pomoć u borbi protiv COVID-19 pandemije, …

… koji su vlasti Bosne i Hercegovine uputili NATO i njegovom Euroatlantskom koordinacijskom centru za odgovor na katastrofe.

Ministarstvo sigurnosti BiH, kao tijelo čija je nadležnosti pružiti zaštitu svim građanima BiH, najbolje je upoznato sa situacijom na terenu te će oni moći proslijediti ovu pomoć onima kojima je ona najpotrebnija, bez obzira gdje se nalaze u BiH, navode iz Američke ambasade.

Ovo je samo jedna od niza donacija koje NATO savez daje građanima BiH, kao odgovor na zajjtev Bosne i Hercegovine za pružanje pomoći. U BiH i cijelom svijetu, NATO saveznici i partneri nastavljaju biti jedni uz druge i pružati pomoć jedni drugima tokom ove pandemije, bilo da je to kroz razne NATO aranžmane, bilateralnu pomoć ili putem pružanje podrške zemljama i njihovim nastojanjima u domenu civilne zaštite, saopćeno je.

PROČITAJTE I: Opasna izjava Vulina: Ako neko proba da uznemiri RS, vojska Srbije je tu!

(SB)

Odgovori