Home Archive “A ti Mladene Grujičiću, lično, si najlošije što se svim građanima Srebrenice...

“A ti Mladene Grujičiću, lično, si najlošije što se svim građanima Srebrenice moglo ikad desiti”

Mladen Grujicic

Mladen Grujičić je počeo Bošnjake dijeliti po krvnim zrncima. Pa tako djeca pogunulih boraca Armije R BiH ne mogu dobiti posao, tj. Grujičić koji je mora sve da potpiše to ne želi.

Grujičić tako nastavlja ono što je započeto Ratko Mladić 1992. godine ali ovaj put olovkom i po slovu zakona.

Mladen Grujičić je opsjednut i Ćamilom Durakovićem, bivšim načelnikom opštine Srebrenica te ga tako u svojim jadnim saopštenjima proziva.

Čovjek čiji je najveći uspjeh da se slika sa ratnim zločincima za tri godine svog mandata nije uspio uraditi apsolutno ništa osim što je uspio raseliti grad, kako Bošnjake tako i Srbe.

Ćamil Duraković oglasio se na svom facebook profilu povodom niza saopštenja koja je Grujičić uputio na njegov račun.

“Žao mi je što se ovo svelo na lični obračun, ali čovjek me u svakom svom zvaničnom saopštenju proziva. Kakva sam ja noćna mora Grujičiću, čovjek umjesto da se fokusira na svoj posao, da pomogne građanima, onim u samom gradu, koji je nečist kao Mumbai, od snijega se ne može hodati trotoarom, nemaju se gdje ni auta parkirati, a za sela da ne govorim, posebno Luku i Krušev Do, on se okomio na mene. Pusti me čovječe, da “uživam” na birou kao i većina građana Srebrenice. Ne zaluđuj se nekakvom pobjedom i mojim “porazom”. Za dlaku si prošao, za tebe je radila i Srbija i RS i jedva su te progurali. Kako god, naši poslovi su različiti, ti si plaćen da se brineš za građane a ja sam građanin koji ima pravo na svoje mišljenje. To što si ti ukrotio nekolicinu Bošnjaka, sredstvima iz javnog budžeta, ne znači da možeš i mene. U svojoj izjavi za mene kažeš: “Та иста особа треба да схвати да гдје год је покушао да се поново политички афирмише да је доживио пораз, што доказује његов тренутни (не)ангажман и да га не жели нико у свом политичком окружењу.” Ovdje ustvari otkrivaš da si ti, i nekolicina Bošnjaka oko tebe, ustvari učinio sve da ja i ne budem angažiran, jer se bojiš. Bojiš se ti, i svi oni koji imaju političku moć da me (NE)angažiraju jer ne prezam da im otvoreno kažem ono što mislim. Tebi i njima odgovaraju klimoglavci, džaba vam ih. A ja nikada neću prestati da ukazujem na loše stvari, a ti, lično, si najlošije što se svim građanima Srebrenice moglo ikad desiti.” – napisao je Duraković na svom Facebook profilu.

Ovom prilikom pozivamo sve Bošnjake da svoje prebivalište prijave u Srebrenici i izvade ličnu kartu jer lična karta je najbolje sredstvo za Grujičićevom negiranje genocida i terora nad povratnicima.

(ZASREBRENICU.ba)