Home Novosti Abazović: Oborit ću Vladu Crne Gore ako ministar policije bude smijenjen, Beograd...

Abazović: Oborit ću Vladu Crne Gore ako ministar policije bude smijenjen, Beograd neće upravljati crnogorskom policijom

Ako neko misli da policijom Crne Gore treba da se upravlja na način kako da ostvarimo neki politički profit to se neće desiti preko mojih leđa, rekao je Abazović

Potpredsjednik Vlade Crne Gore, Dritan Abazović, najavio je da će oboriti crnogorsku Vladu ako sa mjesta ministra unutrašnjih poslova bude smijenjen Sergej Sekulović.

– Nije nemoguće da nećemo imati novog ministra MUP-a, ali nije nemoguće i da ćemo imati novog premijera. Ja ću nakon toga oboriti Vladu, prestat ću da dajem podršku vladi ukoliko smatram da čine nešto što je nepravedno, rekao je Abazović.

On je istakao da je sutra dogovoren sastanak sa premijerom Crne Gore, Zdravkom Krivokapićem, na kojem će se analizirati stvari koje su se proteklog vikenda dešavale na Cetinju.

– Obećao sam građanima da mafija više neće vladati državom. Sve grupacije mafije su napadnute. Obećali smo da ćemo napraviti ekspertsku vladu, napravili smo. Tražili su da se odmah glasa Zakon o slobodi vjeroispovijesti – ispoštovano. Sve stvari koje su se dešavale, za koje sam mislio da su pravedne i iza kojih stojim, kao i za dešavanja na Cetinju. Za sve što mislim da je pravda ću stati iza toga, bez obzira na bilo koju cijenu. Iza stvari koje su nepravedne neću stati, kaže on.

Poručio je da Beograd neće upravljati crnogorskom policijom.

– Ali ovo je sada počelo da bude indikativno, ako neko misli da policijom Crne Gore treba upravljati iz Beograda to se neće desiti. Ako neko misli da policijom Crne Gore treba da se upravlja na način kako da ostvarimo neki politički profit to se neće desiti preko mojih leđa, zaključio je Abazović.