Home Novosti Adis Ahmetović gospodski odgovorio Josipu Juratoviću iz njemačkog Bundestaga na provokacije: “Ja...

Adis Ahmetović gospodski odgovorio Josipu Juratoviću iz njemačkog Bundestaga na provokacije: “Ja nastavljam sa fer i konstruktivnim dijalogom, a Juratovićeve izjave su samo izraz njegovog mišljenja”

Nakon što je zastupnik njemačkog Bundestaga Josip Juratović provokatorski “isprozivao” Adisa Ahmetovića rekavši da ga je ponijela slava, stigao je i odgovor.

Podsjetimo, Juratović je izjavio sljedeće: “Njega je ponijela slava, ponijelo ga je to “naš Adis”, “naš heroj” što su mu govorili u BiH.

Svi su mu govorili da će ga to uništiti. Uz taj osjećaj slave i uz pomoć medija dao je obećanja koja ne može ispuniti. Ne može pozivati Vladu, ne može govoriti u ime Bundestaga ili Njemačke”, rekao je Juratović.

Ahmetović se nakon ovih prozivki oglasio ekskluzivno za Bhdijaspora.net. Gospodski je odgovorio Juratoviću na provokacije.

“On je moj kolega u njemačkom Bundestagu i parlamentarnoj grupi SPD-a.

Svaki izabrani član Parlamenta ima pravo da izrazi svoj mišljenje.

Ovo se odnosi i na Juratovića, bez obzira šta neko mislio o njegovim izjavama.

Ja nastavljam sa fer i konstruktivnim dijalogom i jednostavno želim da naglasim da su Juratovićeve izjave izraz njegovog mišljenja, a ne mišljenja cijelog Bundestaga.

Isto tako, vrlo je važno u ovom trenutku još jednom naglasiti da Bundestag u svojoj rezoluciji iz jula 2022. godine govori protiv dalje etničke podjele Bosne i Hercegovine, a pruža se podrška demokratskoj, građanskoj državi.

Osim toga, izmjene Izbornog zakona Christiana Schmidta na dan izbora nastavljaju biti predmetom oštrih kritika širom svijeta”, naveo je Ahmetović u svom odgovoru za Bhdijaspora.net.

A.S.M./M.M.