Home Novosti BiH Ahmetović otkriva plan za BiH: April ključan! BiH MORA ove godine u...

Ahmetović otkriva plan za BiH: April ključan! BiH MORA ove godine u EU i NATO! Izbora MORA biti!

Adis Ahmetović, nikad otvoreniji intervju: „Milanović dobio drugu šansu, zato tako priča o BiH! Vučić podržava BiH; nema podrške za Dodikovu secesiju! Pitajte Vučića u drugoj sedmici aprila hoće li pustiti Dodika niz vodu! April ključan!“

Planira se da njemački vojnici ponovo dođu u BiH u sastav EUFOR-a ili sami! Evropa mora uvesti sankcije Dodiku i Čoviću – svi zajedno ili pojedinačno zemlje članice! Ako ne može Evropa da donese sankcije, onda mora Njemačka!

Schmidt mora iskoristiti bonske ovlasti! Situacija na Balkanu će se promijeniti nakon aprila! Izbora u oktobru će biti! Dodikova politička karijera sada mora biti gotova! Sankcije su na stolu! Schmidt mora izbaciti Dodika iz vlasti! Ima podršku Njemačke za to! Putin je ratni zločinac! Ukrajina je Putinov početak, ali nije kraj! Tu je i Moldavija. BiH treba da dobije kandidatski status u EU! BiH mora da uđe u NATO! To je jedini put! Rusija i Kina jasno hoće destabilizaciju u BiH! To je opasno ako ne kažemo “stop”!

Adis Ahmetović, izvjestilac Bundestaga za zapadni Balkan, objašnjava kako je predvidio da će Putin napasti cijelu Ukrajinu: „To sam naučio od svojih roditelja kada je Milošević napao BiH! Nisam ni pomislio da će biti rat u Evropi! Rusija je dobila najjače sankcije koje je mogla dobiti! Putina treba brzinski stopirati! Putin je ratni zločinac! Niko ne zna šta je njegov krajnji cilj i zbog toga je opasan! Bitno je da NATO i Evropa budu jedinstveni! Ukrajina je Putinov početak, ali nije kraj! Tu je i Moldavija. To što Putin radi je ruski imperijalizam!

Daje sve od sebe da dobije Kijev! Mislio je da NATO i Evropa neće biti jedinstveni! Ponosan sam na Olafa Scholza! Putin je planirao da za 48 sati uđe u Ukrajinu i dobije je! Nije uspio, jer se narod u Ukrajini bori! Moramo raditi zajedno da se iste stvari ne bi desile u Moldaviji, BiH, Kosovu… Zapadni Balkan nije bio na agendi Njemačke kako treba!

BiH treba da dobije kandidatski status u EU! BiH mora da uđe u NATO! To je jedini put! Njemačka je pokazala da je to njena nova politika! Albanija i Makedonija moraju ući u EU! Ulazak u NATO je važan za BiH! Mjesecima u Bundestagu govorim da budućnost i mir Evrope se ne odlučuje samo u Ukrajini, već i na zapadnom Balkanu! Ruska strategija je destabilizacija istočne Evrope i zapadnog Balkana! Moramo uraditi sve da BiH bude stabilna i sigurna! Zbog toga su vojnici EUFOR-a stigli u BiH! Planira se da njemački vojnici ponovo dođu u BiH! Putin je na putu gdje nema povratka! On ne može biti naš diplomatski partner! Nakon protesta u Beogradu za Rusiju, očekujem reakciju Vučića! Vučić mora kazati je li to zvanična politika Srbije!

Dodik je ponovo pokazao svoje lice! Sada treba pojačati misiju EUFOR-a u BiH! Druga stvar su sankcije, ne samo za Dodika, već za sve one koji su za secesiju, koji rade protiv evropske ideje! Najveći problem BiH i zapadnog Balkana su kriminal i korupcija!

Izbora u oktobru će biti! Sada se vidi ko je na strani diktatora! Razgovarao sam 45 minuta s Vučićem! Imali smo tri jasna cilja: zapadni Balkan mora da uđe u EU, nema diskusije oko teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH, zapadni Balkan mora raditi zajedno! Vučić je jasno rekao da je put Srbije put EU! Srbija može biti jaka samo ako je cijela regija jaka! To što radi Dodik u BiH ne raduje Vučića! Dodik pravi velike probleme Vučiću! Pitajte Vučića u drugoj sedmici aprila šta će biti! Svi znate šta je u aprilu u Srbiji! Za sankcije Dodiku ne treba čekati april! Bitno je da se završi rat u Ukrajini! Albanija i Makedonija u EU, sa Srbijom završiti pregovore, BiH dati status kandidata! Iznenadila me Milanovićeva izjava! Svako dobija drugu šansu! Milanović je dobio drugu šansu i iskoristio je! Svaka mu čast!

BiH i Hrvatska trebaju imati dobre odnose! Vučić me nije morao dočekati, ali je ispao fer! Vučić mi je jasno rekao da ima jake interese da zapadni Balkan bude stabilan! Svi me pitaju kako sam znao da će Putin napasti Ukrajinu i kako sam znao da trebamo slati oružje! Postavlja se novi poredak u svijetu! Evropa mora biti jaka i može biti jaka samo ako zapadni Balkan bude dio Evrope! Ojačati sigurnost BiH! Evropa stoji iza BiH i cijelog zapadnog Balkana! Izbori će biti ove godine! Schmidt to hoće i Adis to hoće!

(FACE TV)