Home Novosti BiH Akademik Esad Duraković se kod Hadžifejzovića nije libio žestoko prozvati mnoge, gostovanje...

Akademik Esad Duraković se kod Hadžifejzovića nije libio žestoko prozvati mnoge, gostovanje je bilo vrlo oštro

Esad Duraković, akademik, bio je gost u “Centralnom dnevniku” sa Senadom Hadžifejzovićem na Face televiziji. Jasno i glasno je poručio mnoge stvari.

Akademik Duraković: “Postao sam prilično pesimističan, mada nisam sasvim izgubio nadu.

Shvatio sam da su patriote i domoljubi postali ravnodušni i nezainteresovani. Akademska zajednica i mediji se zavukli u mišije rupe.

Protivnici BiH kidišu na BiH. Nikada me nije toliko brinula agresivnost Čovića, Dodika, Schmidta, dok sam imao nade da ćemo mi patriote pružiti adekvatan otpor.

Sudbina BiH ne zavisi od snage napadača nego od snage onih koji treba da je brane. Izgubio sam nadu i tada sam napisao In memoriam BiH!

Objavio sam ga kao upozorenje javnosti, patriotama BiH!

Optužujem, prije svega, međunarodnu zajednicu koja je dovela BiH u poziciju Frankensteina: niti može da živi niti da umre!”, istakao je između ostalog Duraković.

Tvrdi da iz NiP-a “tapšu po ramenu Milorada Dodika”, a napadaju SDA.

“Bošnjačke partije se međusobno svađaju, a podilaze najvećim razbijačima BiH, Dodiku i Čoviću. Sugerisao sam SDA da mijenaju unutrašnju strukturu, kadrovsku, ali…”.

“SDA je pravila strahovite greške”, istakao je.

“Uspjeh u očuvanju Bosne i Hercegovine zavisi od kohezije i spremnosti njenih branitelja da ih zaista brane. Na izborima su ljudi u ogromnom broju glasali protiv SDA”, naglasio je Duraković.

Bojim se da će Schmidt riješiti pitanje državne imovine na negativan način! SDA je bila partner SNSD-u i HDZ-u u negativiziranju stanja jer je postojao prešutni dogovor! Situacija je odgovarala i Dodiku i Čoviću i Izetbegoviću”, kazao je između ostalog.

Pogledajte cijelo gostovanje.