Home Novosti BiH AKADEMIK FERID MUHIĆ: TV BRUKA BIVŠEG GRADONAČELNIKA IVE KOMŠIĆA…

AKADEMIK FERID MUHIĆ: TV BRUKA BIVŠEG GRADONAČELNIKA IVE KOMŠIĆA…

Akademik Ferid Muhić, osnivač i prvi predsjednik Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti, oglasio se povodom nastupa na jednoj sarajevskoj televiziji Ive Komšića, bivšeg gradonačelnika Sarajeva.

Njegov status pod naslovom „TV bruka bivšeg gradonačelnika Ive Komšića“, prenosimo u cijelosti.

Ekspert u studiju Prof. Dr. Ivo Komšić, tumači: “Vodi se borba da li će Bošnjaci sa Srbima i ruskim svetom ili sa Hrvatima i Zapadom. Bakirovo društvo je islamizirano društvo, momci koji idu u džamiju i zato je važno da osmorka napravi vlast sa HDZ-om takvim kakav je.“

Kad malo dublje razmotrimo ovu mucavo sročenu izjavu, utvrdićemo da je u pitanju primitivna verbalna gadost koja kipti od vjerske mržnje i šovinističke oholosti. Ivo Komšić zapravo situaciju u BiH vidi ovako: “Vodi borba da li će islamizirano društvo (Bošnjaci) otići sa pravoslaviziranim svetom (Dodikovim Srbima i Putinovim Rusima), ili će krenuti sa katoliciziranim društvom (Milanović-Plenkovićevim Hrvatima) i Zapadom (Ko god bio predstavnik tog Zapada Ive Komšića, samo je da katolik).

Isto tako, važno je da Bakirovo društvo, momke koji idu džamiju, ubijedimo da ubuduće umjesto u džamiju idu u katoličku crkvu, a ne u pravoslavnu crkvu, te da osmorka napravi vlast u BiH pod upravom HDZ, takvim kakav je.“

Dobro su ljudi rekli: “Džaba ti diplome i titule.” Ko je pametan i bez njih je pametan, nikog ko nije, nisu opametile. Obruka se Ivo Komšić, obruka i profesore i doktore, obruka i katolike i pravoslavce, i Hrvate i Srbe, osramoti se pred građanima BiH i ocrni si ime pred cijelim svijetom, svojim neukim primitivizmom – napisao je Muhić.