Home Novosti BiH ALJOŠA ČAMPARA UZBURKAO DUHOVE: „Bakir Izetbegović mi je rekao da su Fadil...

ALJOŠA ČAMPARA UZBURKAO DUHOVE: „Bakir Izetbegović mi je rekao da su Fadil Novalić, Seka i Osman Mehmedagić…“

„Slobodna Bosna“ donosi najzanimljivije detalje razgovora.

Potpredsjednik Naroda i pravde Aljoša Čampara je kazao kako je on prvi koji je počeo govoriti o radu bivšeg direktora OSA-e Osmana Mehmedagića te kako je njegova porodica dobro osjetila posljedice.

Čampara je gostovao u programu BHRT-a, a „Slobodna Bosna“ donosi najzanimljivije detalje razgovora.

-Prije četiri godine sam rekao da onaj ko falsifikuje diplomu ne može obnašati tako važnu funkciju kao što je funkcija direktora OSA-e, kazao je on.

Također, Čampara je kazao i da je nečuveno da predsjednik Suda BiH i direktor OSA-e prisluškuju sudije te kako se sigurno ne radi o izoliranim slučajevima.

-Imamo potpuno urušene i uništene institucije Bosne i Hercegovine i trebat će puno vremena da se vrati dignitet institucija, kazao je Čampara.

-Jedino kriminalne organizacije imaju potrebu da slušaju šta sudovi rade i šta sudija za prethodni postupak radi, kazao je Čampara.

Čampara je kazao i kako je razgovarao sa liderom SDA Bakirom Izetbegovićem prije četiri godine te kako mu je Izetbegović kazao da su ankeri njegove politike Fadil Novalić, Seka (Sebija Izetbegović, op. „SB“) Osman Mehmedagić.

-Politika s takvim ankerima se ne može voditi, kazao je Čampara, dodavši da je to i razlog zbog kojeg je SDA izgubila vlast.

-Ja sam zbog ovakvih ljudi, zbog Mehmedagića i napustio stranku, kazao je Čampara.

Čampara je govorio i o odlasku Alme Čolo iz SDA, kazavši da bi je vrlo rado vidio u NiP-u, ali da se ona odlučila za advokaturu.