Home Novosti BiH Ambasada SAD o tvrdnjama Milorada Dodika da je sa imanja otjerao američkog...

Ambasada SAD o tvrdnjama Milorada Dodika da je sa imanja otjerao američkog ambasadora: Evo šta su poručili!

Lider SNSD-a je u svome stilu ustvrdio da je poznatog američkog diplomatu i velikog prijatelja naše zemlje “otjerao sa imanja”.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik prisjetio se tokom jučerašnje sjednice Narodne skupštine RS svog posljednjeg razgovora sa nekadašnjim američkim ambasadorom u BiH Cliffordom Bondom.

Dodik je izjavio da je ambasador Bond, navodno, došao na njegovo imanje “i predložio mu da dobije kaznu od šest mjeseci zatvora koju će mu State Department pretvoriti u dvije godine uslovno “.

Lider SNSD-a je u svome stilu ustvrdio da je poznatog američkog diplomatu i velikog prijatelja naše zemlje “otjerao sa imanja”.

Tim povodom portal Radiosarajevo.ba ja zatražio reakciju Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu.

“Neutemeljene priče nisu zamjena za stvarna rješenja koja će pokrenuti BiH naprijed. Ponavljamo da zvaničnici BiH mogu najbolje služiti građanima koji su ih izabrali usvajanjem osnovnih reformi koje će smanjiti obim korupcije, riješiti problem izbornih prijevara i diskriminacije i poboljšati ekonomske izglede za sve građane”, kazali su za portal Radiosarajevo.ba u Uredu za informiranje Ambasade SAD-a u Sarajevu.

Dodiku je tada kazna prijetila jer je njegova Vlada kupovala cvijeće namijenjeno za polaganje na spomenike poginulima u ratu i za poklone zvaničnicima koji su dolazili.

Daleko je, naravno, od istine da je u Dodikovom slučaju bilo samo sporno cvijeće, ali je činjenica da je ovaj političar svojim uspješnim manevrima u posljednjih 15-tak godina, a sve u sadejstvu sa partnerima iz Sarajeva, uspio da izbjegne bilo kakvu krivičnu odgovornost za raspolaganjem milionskim sredstvima. To mu, naravno, ostavlja prostora da javnosti podmeće priče poput one jučerašnje.

Previous articleDuraković: Neću se “savijati” pred politikom koja protjeruje Bošnjake iz entitetskih institucija RS-a, po cijenu svega ja nisam mogao šutjeti
Next articlePogledajte kako je Nenad Stevandić postao predmet podsmijeha (VIDEO)
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.