Home Novosti Amerikanac napustio posao i prodao kuću i čvrsto odlučio: ‘Selim se na...

Amerikanac napustio posao i prodao kuću i čvrsto odlučio: ‘Selim se na Balkan’

Justus Reid je tiktoker iz Amerike, a u ovim je krajevima postao prilično popularan kad je na svom profilu počeo objavljivati videa u kojima pjeva pjesme iz cijele regije.

Sada je donio revolucionarnu odluku koja je iznenadila sve pratitelje – napustio je posao, prodao je kuću i seli se na Balkan.

“U julu počinjem svoju turneju. Počet ću od Srbije. Idem autobusom sve do Makedonije, zatim preko Crne Gore do Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije”, ističe mladi Amerikanac na TikTok videu.

Kako kaže, ovo putovanje će trajati nekoliko mjeseci, a kako kaže, odlučan je da vidi sve što se može vidjeti na Balkanu.

Njegov otac iskoristio je priliku da se našali, pa je izjavio: “Konačno smo uspjeli da ga se riješimo. Sad je vaš.”

Osim za muziku, vrlo je zainteresiran i za balkansku kulturu, uključujući jezik, naravno i psovke, ali i hranu koja se ovdje tradicionalno priprema.

Mladi Amerikanac popularnost je stekao na TikTok-u objavljujući različite sadržaje koji se odnose na Balkan, pjevajući pjesme, a čak je jednom prilikom odlučio zasukati rukave i ispeći svoj prvi burek.

@justus_reid I can’t believe I did this! #balkan #serbia #bosnia #macedonia #slovenia #montenegro #croatia ♬ original sound – Justus Reid