Home Novosti BiH “Bakir Izetbegović je najveća politička štetočina. Nemoguće je da SDA nije pokrala...

“Bakir Izetbegović je najveća politička štetočina. Nemoguće je da SDA nije pokrala izbore, krenu li Bošnjaci putem kojim ih vodi Bakir, može se očekivati njihov nestanak u BiH”

Politički analitičar i profesor Enver Kazaz, govorio je za SOURCE o situaciji nakon Općih izbora, raznim političkim previranjima, hipotetičkim koalicijama, izbornim krađama…

Pitali smo ga kako gleda na nesrazmjeran broj glasova između SDA stranke i njenog kandidata za člana Predsjedništva BiH, Bakira izetbegovića, te kakvu političku sudbinu predviđa lideru SDA stranke.

“Treba reći da su izbori masovno pokradeni kako u RS-u tako i u FBiH. Npr rezultat SDA i lidera te stranke Bakira Izetbegovića se ne podudaraju. Nemoguće je da tu neko nije krao. Bez obzira na Schmidtove promjene tehničkog dijela Izbornog zakona krađe nisu spriječene i nas može spasiti samo elektonski glasanje.”

“Raduje pobjeda Denisa Bećirovića nad Bakirom Izetbegovićem jer nagovještava kraj jedne porodice u političkoj povijesti jedne zemlje. Teško da se nakon ovog poraza on može vratiti nazad. Čak ni simbolički kapital Alije Izetbegovića nije mogao spasiti Bakira Izetbegovića”, dodao je Kazaz.

“Rezultat Trojke u KS je ohrabrujući. Moguća je koalicija i na federalnom i državnom nivou. SDA nema koalicioni kapacitet osim DF-a da formira vlast. Trojka govotovo sigurno sa svojim parnerima ide u vlast sa HDZ-om i SNSD-om.”

Bilo je govora i o Miloradu Dodiku i ponovnom brojanju glasova koje je naloženo od strane CiK-a, kada je riječ o izboru za predsjednika i potpredsjednika RS-a.

Cijeli razgovor pogledajte OVDJE.