Home Novosti BiH BAKIR IZETBEGOVIĆ ODGOVORIO MILANOVIĆU: “Bio bi samo frustrirani medijski…

BAKIR IZETBEGOVIĆ ODGOVORIO MILANOVIĆU: “Bio bi samo frustrirani medijski…

“Uvrede koje je Zoran Milanović uputio majkama iz Srebrenice, kao i potcjenjivanje i pokušaji dehumanizacije Bošnjaka, svrstavaju ga rame uz rame sa negatorima gen*cida i zagovornicima zl*činačkih velikodržavnih projekata”, kaže Izetbegović.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović nastavlja iz dana u dan vr*jeđati Bosnu i Hercegovinu i Bošnjake. U novoj medijskoj eskapadi svoju zl*bu i neprimjereni rječnik usmjerio je prema ž*tvama gen*cida u Srebrenici, tvrdeći pri tome da im je “saopćenje pisao Bakir Izetbegović”, navodi se u reakciji koju je objavio Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

– Saopćenje Udruženja “Majke Srebrenice” u kojem su reagirale na Milanovićevo negiranje gen*cida nisam pisao ja, niti bilo ko iz SDA, ali bih svaku riječ iz tog saopćenja – potpisao.

Zoran Milanović je svojim javnim istupima i zdravom razumu neobjašnjivom ponašanju, već odavno prešao sve “crvene linije”. I to bi bio samo lični problem frustriranog medijskog nas*lnika, da nije riječ o predsjedniku Republike Hrvatske, države članice Evropske unije i NATO-a.

Njegove svakodnevne uv*ede ne mogu donijeti nikome ništa dobro, ali mogu dodatno utjecati na pogoršanje odnosa Bosne i Hercegovine i Hrvatske, kao i bošnjačkog i hrvatskog naroda.